O TransAkciji

Zavod Transfeministična Iniciativa TransAkcija je nevladna in neprofitna organizacija, ki deluje za podporo, informiranje, opolnomočenje in zavezništvo transspolnih oseb v Sloveniji.

Zavod TransAkcija ponuja podporo vsem transspolnim in cisspolno nenormativnim osebam ne glede na spolno identiteto in/ali spolni izraz.

Osnovno poslanstvo Zavoda TransAkcija je zagovorništvo človekovih pravic in svoboščin transspolnih in cisspolno nenormativnih oseb.

Delujemo v skladu z vrednotami transfeminizma in prepričanjem, da so vse spolne identitete legitimne. Prispevamo k vidnosti transspolnih oseb in tematik v javnih družbenih prostorih, ter se zavzemamo za pojavljanje diskurza o spolih, spolnih identitetah in spolnih izrazih v slovenski javnosti.

Preberite o naših aktivnostih tukaj.

Grafična podoba

Celostna grafična podoba in logotipi za uporabo v medijih so na voljo za prenos tukaj:

Kdo smo


Linn Julian Koletnik, vodja in ustanovitelj_ica Zavoda TransAkcija, je kvir socialna_i delavka_ec z magisterijem iz študij spolov. Je nebinarna transspolna oseba in transfeministka, ki aktivistično deluje po načelu, da je osebno tudi politično. Oči se ji_mu zaiskrijo ob preseganju družbenih normativov in binarizmov, pripoznavanju (lastnih) privilegijev in radikalni ranljivosti.Evan Grm, soustanovitelj_ica Zavoda TransAkcija in anglist_ka feminističnih predispozicij, je najbolj sumničav_a do najbolj samoumevnih stvari. Je nebinarna oseba, ki kot Mx Scully skuša razkriti dosjeje X v binarnem spolnem sistemu oziroma onkraj njega. Skozi večni proces transakcije se oblikuje in deluje v skladu z načeli transfeminizma, intersekcijskega pristopa in socialne pravičnosti. Vodi jo_ga radikalno prepričanje, da se je_ga svet tiče.


Filip Vurnik se ukvarja s slikanjem, risanjem ter glasbo in v vse poskuša vključiti svojo zgodbo demifanta, pa tudi tematiko transspolnosti nasploh. Na spletni strani TransAkcije lahko zasledite njegovo serijo stripov Demiboyhood, ki izhajajo enkrat mesečno.

Tova Per Ek – Peterka dela v lesni industriji, poleg tega pa je nebinarček_ica za vse.

Heidi Pun je genderqueer CMT, kar je samo fancy kratica za “poskrbi za to, da je ta spletna stran dostopna in ima lep dizajn”. Uživa v neslanih šalah, hackathonih in pivu. Nihče ne ve točno, s čim se profesionalno ukvarja izven Zavoda TransAkcija.

Lea Aymard je videografinja, ustvarjalka filmov in dokumentarnih filmov. Je trans ženska, mamica, aktivistka in uživalka življenja.

Opisi naših identitet se nahajajo v slovarju.