O TransAkciji

Zavod Transfeministična Iniciativa TransAkcija je nevladna in neprofitna organizacija, ki deluje za podporo, informiranje, opolnomočenje in zavezništvo transspolnih oseb v Sloveniji.

Zavod TransAkcija ponuja podporo vsem transspolnim in cisspolno nenormativnim osebam ne glede na spolno identiteto in/ali spolni izraz.

Osnovno poslanstvo Zavoda TransAkcija je zagovorništvo človekovih pravic in svoboščin transspolnih in cisspolno nenormativnih oseb.

Delujemo v skladu z vrednotami transfeminizma in prepričanjem, da so vse spolne identitete legitimne. Prispevamo k vidnosti transspolnih oseb in tematik v javnih družbenih prostorih, ter se zavzemamo za pojavljanje diskurza o spolih, spolnih identitetah in spolnih izrazih v slovenski javnosti.

Preberite o naših aktivnostih tukaj.

Grafična podoba

Celostna grafična podoba in logotipi za uporabo v medijih so na voljo za prenos tukaj:

Kdo smo


Linn Julian Koletnik
Direktor

Linn Julian, vodja in ustanovitelj Zavoda TransAkcija, je kvir socialni delavec z magisterijem iz študij spolov. Je nebinarna transspolna oseba in transfeministka, ki aktivistično deluje po načelu, da je osebno tudi politično. Oči se mu zaiskrijo ob preseganju družbenih normativov in binarizmov, pripoznavanju (lastnih) privilegijev in radikalni ranljivosti.Evan Grm
Programska_i koordinator_ka

Evan, soustanovitelj_ica Zavoda TransAkcija in anglist_ka feminističnih predispozicij, je najbolj sumničav_a do najbolj samoumevnih stvari. Je nebinarna oseba, ki kot Mx Scully skuša razkriti dosjeje X v binarnem spolnem sistemu oziroma onkraj njega. Skozi večni proces transakcije se oblikuje in deluje v skladu z načeli transfeminizma, intersekcijskega pristopa in socialne pravičnosti. Vodi jo_ga radikalno prepričanje, da se je_ga svet tiče.


Heidi Pun
Marketing, tehnologija in dizajn

Heidi je genderqueer CMT, kar je samo fancy kratica za “poskrbi za to, da je ta spletna stran dostopna in ima lep dizajn”. Uživa v neslanih šalah, hackathonih in pivu. Nihče ne ve točno, s čim se profesionalno ukvarja izven Zavoda TransAkcija.

Lea Aymard
Vodja videoprodukcije in urednica TransTube

Lea je videografinja, ustvarjalka filmov in dokumentarnih filmov. Je trans ženska, mamica, aktivistka in uživalka življenja.

Tova Per Ek – Peterka
Prostovoljka_ec na področju organizacije in logistike

Tova Per dela v lesni industriji, poleg tega pa je nebinarček_ica za vse.

Opisi naših identitet se nahajajo v slovarju.