O TransAkciji

Zavod Transfeministična Iniciativa TransAkcija je nevladna in neprofitna organizacija, ki deluje za podporo, informiranje, opolnomočenje in zavezništvo transspolnih oseb v Sloveniji.

Zavod TransAkcija ponuja podporo vsem transspolnim in cisspolno nenormativnim osebam ne glede na spolno identiteto in/ali spolni izraz.

Osnovno poslanstvo Zavoda TransAkcija je zagovorništvo človekovih pravic in svoboščin transspolnih in cisspolno nenormativnih oseb.

Delujemo v skladu z vrednotami transfeminizma in prepričanjem, da so vse spolne identitete legitimne. Prispevamo k vidnosti transspolnih oseb in tematik v javnih družbenih prostorih, ter se zavzemamo za pojavljanje diskurza o spolih, spolnih identitetah in spolnih izrazih v slovenski javnosti.

Preberite o naših aktivnostih tukaj.

Grafična podoba

Celostna grafična podoba in logotipi za uporabo v medijih so na voljo za prenos tukaj:

Kdo smo

12009558_10153602851669547_3749253289505963707_n

Anja Koletnik, vodja in ustanovitelj_ica Zavoda TransAkcija, je kvir socialna_i delavka_ec z magisterijem iz študij spolov. Je nebinarna transspolna oseba in transfeminist_ka, ki aktivistično deluje po načelu, da je osebno politično, akademsko pa se ukvarja s področji transspolnosti, feminizmov, kvir teorije, telesnosti in novih materializmov. Obožuje bleščice, preseganje družbenih normativov, rože in rastline, umetnost, radikalno ranljivost, svoje kolo, prevpraševanja razmerij moči in oblake.

Evan Ana Grm, soustanovitelj_ica Zavoda TransAkcija in anglist_ka feminističnih predispozicij, je najbolj sumničav_a do najbolj samoumevnih stvari. Je spolno nevtralna oseba (neutrois), ki kot Mx Scully skuša razkriti dosjeje X v binarnem spolnem sistemu oziroma onkraj njega. Skozi večni proces transakcije se oblikuje in deluje v skladu z načeli transfeminizma, intersekcijskega pristopa in socialne pravičnosti. Vodi jo_ga radikalno prepričanje, da se je_ga svet tiče.

Opisi naših identitet se nahajajo v slovarju.