O TransAkciji

Zavod Transfeministična Iniciativa TransAkcija je nevladna in neprofitna organizacija, ki deluje za podporo, informiranje, opolnomočenje in zavezništvo transspolnih oseb v Sloveniji.

Zavod TransAkcija ponuja podporo vsem transspolnim in cisspolno nenormativnim osebam ne glede na spolno identiteto in/ali spolni izraz.

Osnovno poslanstvo Zavoda TransAkcija je zagovorništvo človekovih pravic in svoboščin transspolnih in cisspolno nenormativnih oseb.

Delujemo v skladu z vrednotami transfeminizma in prepričanjem, da so vse spolne identitete legitimne. Prispevamo k vidnosti transspolnih oseb in tematik v javnih družbenih prostorih, ter se zavzemamo za pojavljanje diskurza o spolih, spolnih identitetah in spolnih izrazih v slovenski javnosti.

Preberite o naših aktivnostih tukaj.

Grafična podoba

Celostna grafična podoba in logotipi za uporabo v medijih so na voljo za prenos tukaj:

Kdo smo


Linn Julian Koletnik
Direktor_ica

Linn Julian, vodja in ustanovitelj_ica Zavoda TransAkcija, je kvir socialna_i delavka_ec z magisterijem iz študij spolov. Je nebinarna transspolna oseba in transfeministka, ki aktivistično deluje po načelu, da je osebno tudi politično. Oči se ji_mu zaiskrijo ob preseganju družbenih normativov in binarizmov, pripoznavanju (lastnih) privilegijev in radikalni ranljivosti.Evan Grm
Programska_i koordinator_ka

Evan, soustanovitelj_ica Zavoda TransAkcija in anglist_ka feminističnih predispozicij, je najbolj sumničav_a do najbolj samoumevnih stvari. Je nebinarna oseba, ki kot Mx Scully skuša razkriti dosjeje X v binarnem spolnem sistemu oziroma onkraj njega. Skozi večni proces transakcije se oblikuje in deluje v skladu z načeli transfeminizma, intersekcijskega pristopa in socialne pravičnosti. Vodi jo_ga radikalno prepričanje, da se je_ga svet tiče.


Filip Vurnik
Prostovoljec in artivist

Filip se ukvarja s slikanjem, risanjem ter glasbo in v vse poskuša vključiti svojo zgodbo demifanta, pa tudi tematiko transspolnosti nasploh. Na spletni strani TransAkcije lahko zasledite njegovo serijo stripov Demiboyhood, ki izhajajo enkrat mesečno.

Tova Per Ek – Peterka
Prostovoljka_ec na področju organizacije in logistike

Tova Per dela v lesni industriji, poleg tega pa je nebinarček_ica za vse.

Heidi Pun
Marketing, tehnologija in dizajn

Heidi je genderqueer CMT, kar je samo fancy kratica za “poskrbi za to, da je ta spletna stran dostopna in ima lep dizajn”. Uživa v neslanih šalah, hackathonih in pivu. Nihče ne ve točno, s čim se profesionalno ukvarja izven Zavoda TransAkcija.

Lea Aymard
Vodja videoprodukcije in urednica TransTube

Lea je videografinja, ustvarjalka filmov in dokumentarnih filmov. Je trans ženska, mamica, aktivistka in uživalka življenja.

Katja Sešek
Prostovoljka_ec na področju izobraževanja, trenerstva in mladine

Katja je socialna_i delavka_ec, ki si rad_a reče tudi queer aktivist_ka. Trener_ka v več pomenih besede, pri TransAkciji pokriva področja od športnih aktivnosti pa do strokovnih, izobraževalnih treningov z neformalnimi metodami. Velikokrat deluje strog_a, vendar je to le krinka.

Opisi naših identitet se nahajajo v slovarju.