Napovedujemo TransFormacije – Mesec osveščanja o transspolnosti

transformacije2_final


Z velikim veseljem napovedujemo TransFormacije – Mesec osveščanja o transspolnosti. Tako se pridružujemo raznim državam, ki v mesecu novembru organizirajo Mesec osveščanja o transspolnosti (Transgender Awareness Month). Namen meseca je povečanje vidnosti transspolnih oseb in tematik, naslavljanje pravic in potreb transspolnih oseb ter krepitev skupnosti transspolnih oseb.

Vabljene_i!

PROGRAM:

TransFormacije skozi kviz in šablone
Četrtek, 3. november ob 18.00, Klub Tiffany

Otvoritveni dogodek TransFormacij bo družabno-izobraževalni dogodek, namenjen sproščenemu druženju, ki ga bomo popestrile_i z ustvarjalnimi delavnicami in kvizom. Začnemo ob 18. uri, in sicer s kvizom na temo transspolnosti, kjer bodo udeleženke_ci utrjevale_i in nadgrajevale_i svoje znanje s področja transspolnosti. Od 19. ure dalje se bodo vse_i obiskovalke_ci lahko okrepčale_i s slastnimi veganskimi picami. Nato sledi ustvarjalni del večera, na katerem bodo obiskovalke_ci imele_i priložnost, da ustvarijo svoje šablone (»stencils«), s katerimi bomo oblikovale_i različne motive, ki jih bomo nato z barvami nanesle_i na blago – majice, vrečke, našitke oziroma karkoli platnenega.

Povezava na dogodek: https://www.facebook.com/events/901603393272852/

***

Ogled dokumentarnega filma Transspolna življenja v Sloveniji in pogovor
Sreda, 9. november ob 19.00, Pritličje

Zavod TransAkcija in Pritličje vabita na ogled dokumentarnega filma Transspolna življenja v Sloveniji, ki bo 9. novembra ob 19. uri v Pritličju. Filmski večer predstavlja drugega izmed 4 dogodkov v sklopu TransFormacij – meseca osveščanja o transspolnosti. Projekciji bo sledil pogovor z ustvarjalkami_ci in nastopajočimi v filmu, moderiral pa ga bo dolgoletni aktivist za človekove pravice Mitja Blažič.

Povezava na dogodek: https://www.facebook.com/events/154849824975897/

***

Strokovno srečanje TransMisija III
Sreda, 16. november ob 9.00 – 14.30, Mestni muzej Ljubljana

Strokovno srečanje TransMisija III predstavlja nadaljevanje strokovnih srečanj TransMisija I in II, ki sta se zgodili novembra 2014 in 2015, in je prepoznan kot eden izmed ključnih javnih dogodkov za tematike transspolnosti v Sloveniji.
Tokrat se bomo osredotočile_i na dve področji, in sicer pravno ureditev človekovih pravic transspolnih oseb s poudarkom na pravnem priznanju spola ter transspolnost v mladinskem formalnem in neformalnem izobraževanju v Sloveniji.

Povezava na dogodek: https://www.facebook.com/events/217217625366548/
Prijavnica na dogodek: https://goo.gl/forms/vJo7Wmn0ubyUXJMn1

***

Kulturne TransFormacije: Dan spomina na žrtve transfobije – TDOR
Nedelja, 20. november ob 18.00, Klub Tiffany

Zavod TransAkcija vas vabi, da se nam pridružite na dogodku ob Dnevu spomina na žrtve transfobije – TDOR, ki bo v nedeljo, 20. 11., ob 18. uri v Klubu Tiffany. Od leta 1998 se namreč 20. novembra obeležuje dan spomina na žrtve transfobije (Transgender Day of Remembrance). TDOR je namenjen izrazu spoštovanja in spomina transspolnim osebam, katerih življenja so bila nasilno prekinjena zaradi transfobije in transmizoginije. Dan spomina na žrtve transfobije bomo obeležile_i s prižiganjem sveč, branjem imen nasilno preminulih transspolnih oseb v obdobju enega leta ter s spremljevalnim programom. Letošnji program bo kulturno-glasbeno obarvan in kot tak bo služil kot opomnik na izjemno moč, trdoživost in ustvarjalnost transspolnih oseb

Povezava na dogodek: https://www.facebook.com/events/1163806360371355/


Vsi prostori so dostopni za osebe, ki uporabljajo voziček.

TransFormacije so omogočile_i Mestna občina Ljubljana, Astraea – Lesbian Foundation for Justice in Veleposlaništvo Združenih držav Amerike, Ljubljana.