Vabilo na strokovno srečanje TransMisija III

transmisija-iii_event_cover


Zavod TransAkcija vljudno vabi na strokovno srečanje TransMisija III: Povezovanje delovanja akterk_jev na področju transspolnosti, transseksualnosti in cisspolne nenormativnosti. 

TransMisija III bo v sredo, 16. 11. 2016, v Mestnem muzeju Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana, med 9.00 in 14.30 uro.

Strokovno srečanje TransMisija III predstavlja nadaljevanje strokovnih srečanj TransMisija I in II, ki sta se zgodili novembra 2014 in 2015, in je prepoznan kot eden izmed ključnih javnih dogodkov za tematike transspolnosti v Sloveniji.

Program strokovnega srečanja

Tokrat se bomo osredotočile_i na dve področji, in sicer pravno ureditev človekovih pravic transspolnih oseb s poudarkom na pravnem priznanju spola ter na transspolnost v mladinskem formalnem in neformalnem izobraževanju v Sloveniji.

V prvem delu srečanja bomo s strokovnjaki_njami s področja uprave in človekovih pravic transspolnih oseb obravnavale_i ureditev pravnega priznanja spola v Sloveniji in po Evropi. V drugem delu srečanja pa bomo v panelni razpravi z različnimi aktivisti_kami, strokovnjaki_njami in transspolnimi osebami razpravljale_i o prisotnosti, potrebah in izkušnjah transspolnih oseb v formalnem in mladinskem neformalnem izobraževanju v Sloveniji.

Strokovnega srečanja se bo udeležil tudi Noah Keuzenkamp, oblikovalec in izvajalec usposabljanj za organizacije pri TGEU – Transgender Europe, krovni evropski organizaciji za tematike transspolnosti, ki bo predstavil razvoj urejanja pravnega priznanja spola v Evropi.

Prijave na strokovno srečanje zbiramo do petka, 11. 11. 2016 do 16. ure.
Prijavnica je dostopna na povezavi: https://goo.gl/forms/vJo7Wmn0ubyUXJMn1


Del srečanja bo potekal v angleščini. Prostor je dostopen za osebe, ki uporabljajo voziček.

Dogodek so omogočili Mestna občina Ljubljana, Astraea – Lesbian Foundation for Justice, Veleposlaništvo Združenih držav Amerike, Ljubljana in Transgender Europe – TGEU.