Vabilo k sodelovanju v drugem krogu projekta 30” – Portreti transspolnih in cisspolno nenormativnih oseb

Vse transspolne in cisspolno nenormativne osebe vabimo k sodelovanju v drugem krogu projekta 30” – Portreti transspolnih in cisspolno nenormativnih oseb, ki smo ga zasnovale_i marca letos skupaj s fotografinjo Jasno Klančišar z namenom obeležitve Dneva vidnosti transspolnih oseb (31. marec).

Razstava 30” zaenkrat vključuje portrete 17 transspolnih in cisspolno nenormativnih oseb, zaradi velikega zanimanja pa smo se odločile_i še enkrat ponuditi možnost sodelovanja.

Več informacij ter spletna galerija razstave 30”

Gre za portretiranje oseb, vendar s posebno tehniko in z možnostjo, da vsak_a oseba sama določi, kakšen portret sebe želi. Ne gre torej nujno za izpostavljanje obraza ampak za portretiranje gledano širše, saj nas kot osebnost naredi še marsikaj drugega: lahko je to telo (golo ali zakrito), oblika brez obraza, tekstura kože ali barva las, znamenje ali brazgotina, lahko nas je definira kak predmet, oseba, ki nam je spremenila pogled na življenje ali pa hišni ljubljenček.

Opozoriti želimo, da se zavedamo, da je izpostavljanje s fotografijo občutljiva zadeva, zato je za vse, ki to želijo in potrebujejo, zagotovljena anonimnost in prilagodljivost glede motiva fotografij.

Vse, ki bi želele_i sodelovati, prosimo, da se čim prej, najkasneje pa do 1. 9., prijavite na ana.transakcija@gmail.com.
Ob prijavi prosimo, da dopišete ali vam je bolj ustreza fotografiranje med tednom ali tekom vikenda.

Podrobnejše informacije za vse zainteresirane sledijo po prijavi.

Toplo vas vabimo k sodelovanju v čim večjem številu oziroma k temu, da delite z vsemi, ki bi jih vabilo in sodelovanje utegnilo zanimati.