Biseksualnost – posebna izdaja stripa Demiboyhood ob Dnevu vidnosti biseksualnosti


Od leta 1999 dalje se 23. septembra obeležuje Dan vidnosti biseksualnosti. Tudi transspolne osebe smo biseksualne, panseksualne, kvir in nemonoseksualne oziroma se nahajamo nekje na kompleksnem spektru privlačnosti do oseb z različnimi spolnimi identitetami.

Smo (ne)stereotipne, majhne in velike, suhe in debele, aromantične, demiseksualne, poliamorne, monogamne, take in onake, a vse enako legitimne. Če biseksualnost razumemo kot čustveno, spolno in/ali romantično privlačnost do oseb več kot enega spola in upoštevamo dejstvo, da obstajata več kot dva spola, potem tudi polje seksualnosti in s tem povezanih (dis)identitet postane zanimivo in kompleksno.

Ob tej priložnosti je Filip Vurnik narisal strip Biseksualnost, ki prikazuje ravno to raznolikost bi+ oseb, ki smo tudi transspolne in/ali nebinarne, ter pogoste očitke, nerazumevanje in poskuse delegitimiranja naših izkušenj. Poskuse, ki smo jih transspolne in biseksualne osebe vajene že iz zgodovine in katerim navkljub – obstajamo.

V primeru, da bi želele_i izvedeti več o biseksualnosti priporočamo v branje prispevek Evan A. Grm “23. september – Dan vidnosti biseksualnosti”.

Filipu lahko sledite facebook strani Demiboyhood in ga spremljate na njegovem youtube kanalu Demiboyhood Channel.