Spolni izraz: delavnica

Spolni izraz (angl. gender expression) je vidna zunanja predstavitev osebne spolne identitete. Spolni izraz se manifestira z oblačili, ličili, frizuro, (ne)britjem poraščenih delov telesa, telesno držo in mimiko, vedenjem v javnih in zasebnih družbenih okoljih.

Pa vendar, kaj nam vsaki_emu posameznici_ku pravzaprav pomeni spolni izraz? Kako pomembno vlogo ima spolni izraz pri samoizražanju? Je spolni izraz pomemben v vsakdanjem življenju ali pa morda o tem še nisi razmišljal_a? Kako se spolni izraz povezuje s spolno identiteto? Kako različne transspolne in cisspolno nenormativne osebe doživljajo spolni izraz?

Zavod TransAkcija vabi na delavnico, ki bo potekala v obliki pogovora, kjer bo prostor za naša razmišljanja in deljenje izkušenj, pri čemer bodo sodelovale_i prostovoljke_ci TransAkcije, ki lahko odgovorijo tudi na marsikatero vprašanje in podajo kakšen koristen nasvet, podelijo izkušnjo.
Po pogovoru sledi drugi del, ki bo bolj kreativno obarvan; na voljo bodo različni materiali in pripomočki, ki jih boste lahko uporabile_i: ličila, bleščice, krede za lase, laki za nohte, itd, vse_i pa ste vabljene_i, da prinesete tudi svoj material oziroma tisto, kar želite obleči ali morda deliti z drugimi. Tudi pri nanašanju ličil bodo za nasvete in pomoč na voljo naše_i prostovoljke_ci.

Delavnica bo v torek, 3. 10., ob 19.00 na Društvu Legebitra, Trubarjeva 76a, 1000 Ljubljana.

Vabljene_i torej, da se nam pridružite in v varnejšem prostoru skupaj preizprašamo obstoječe normative binarnosti ter odkrijemo načine samoizražanja, ki nam ustrezajo in za katere morda ni vedno priložnosti – lahko pa nove možnosti in priložnosti ustvarimo skupaj.