TransTube: video delavnica

 

Zavod TransAkcija v sklopu TransFormacij II – meseca osveščanja o transspolnosti,
vabi na
video delavnico TransTube
,
ki bo v soboto, 11. 11. 2017 med 9.00 in 18.00 v Klubu Tiffany.

Delavnica bo potekala pod budnim mentorskim očesom snemalke Lee Aymard.

 

Delavnica je v prvi vrsti namenjena transspolnim in cisspolno nenormativnim osebam, ki so ali pa si želijo postati vlogerke_ji, youtuberke_ji in jih zanima (video) aktivizem. Udeleženke_ci so lahko začetnice_ki ali pa imajo že nekaj izkušenj s tega področja.

Na delavnici se bomo naučile_i profesionalnih prijemov in trikov, ki so ključnega pomena za izdelavo in urejanje videov. Poudarek bo na vlogih in youtube videih ter na praktičnem delu; začele_i bomo z nekaj teorije, ki bo vključevala vse od priprav za snemanje, produkcijo in postprodukcijo.

Omejeno število udeleženk_cev (8 oseb) bo omogočalo individualno delo ter oblikovanje poteka delavnice glede na potrebe in želje udeleženk_cev. Priložnost bo torej, da vsak_a udeleženka_ec dobi nasvete za svoj način ustvarjanja in za izboljšanje le-tega.

V primeru, da bo prijavljenih oseb več, kot je mest, bodo imele_i prednost osebe, ki imajo željo in namen biti aktivne v trans aktivizmu, saj je delavnica zasnovana kot iztočnica za potencialno nadaljno video-aktivistično ustvarjanje. Delavnica je celodnevna, zato se pričakuje prisotnost v celoti.

Zaradi omejenega števila mest se je na delavnico treba prijaviti:

PRIJAVNICA

Vse_i prijavljene osebe bodo do petka, 3. novembra obveščene o tem, če se bodo delavnice lahko udeležile_i. Izbrane osebe boste po e-mailu prejele_i program in navodila o tem, kaj prinesti s seboj, itd.

Izkušnje torej ni so pogoj, zato vabljene_i, da vstopite v svet transformativnega video-aktivizma!

O izvajalki: Lea Aymard je samostojna avtorica, snemalka in montažerka. 7 let je bila zaposlena kot snemalka na RTV. Ustanovila je svojo produkcijsko hišo in sodeluje v različnih produkcijah v Slovenji za snemanje in grading, filmov, dokumentarnih filmov, oglasov in serij.

Sofinancerji: Mestna občina Ljubljana, U.S. Embassy Ljubljana, Astraea Lesbian Foundation for Justice in International Trans Fund.