Strokovno srečanje TransMisija IV

Zavod TransAkcija vljudno vabi na strokovno srečanje
TransMisija IV: Povezovanje delovanja akterk_jev na področju transspolnosti in cisspolne nenormativnosti. 

TransMisija IV
bo v torek, 14. 11. 2017,
v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova, Maistrova ulica 3, Ljubljana
med 9.00 in 16.00 uro.

Strokovno srečanje TransMisija IV predstavlja nadaljevanje strokovnih srečanj TransMisija I, II in III, ki  so se zgodila novembra 2014, 2015 in 2016, in je prepoznan kot eden izmed ključnih javnih dogodkov za tematike transspolnosti v Sloveniji.

Program strokovnega srečanja

Tokrat se bomo osredotočile_i na dve področji, in sicer pravno ureditev človekovih pravic transspolnih oseb s poudarkom na pravnem priznanju spola ter transspolnosti v slovenskem jeziku in medijih.

V prvem delu srečanja bomo s strokovnjaki_njami s področja človekovih pravic transspolnih oseb obravnavale_i ureditev pravnega priznanja spola v Sloveniji in po Evropi ter podrobneje osvetlile_i zaplete, ki so se v prvi polovici leta 2017 na tem področju dogajali v Sloveniji.

V drugem delu srečanja, ki bo namenjen tematiziranju transspolnosti v slovenskem jeziku in medjih ter bo vključeval predstavitev publikacije Priročnik za medijsko poročanje o transspolnosti (Zavod TransAkcija, 2017), bomo v panelni razpravi z različnimi aktivisti_kami, strokovnjaki_njami in transspolnimi osebami razpravljale_i osvetlile_i transspolnost skozi raznolike aspekte slovenskega jezika.

Strokovnega srečanja se bo udeležil tudi Richard Köhler, višji strokovni svetovalec za politike in namestnik izvršne_ga direktorice_ja pri Transgender Europe, krovni evropski organizaciji za tematike transspolnosti, ki bo predstavil razvoj urejanja pravnega priznanja spola v Evropi.

Prijave na strokovno srečanje zbiramo do petka, 10. 11. 2017 do 16. ure.


PRIJAVNICA


Del srečanja bo potekal v angleščini. Prostor je dostopen za osebe, ki uporabljajo voziček.

Sofinancerji: Mestna občina Ljubljana, U.S. Embassy Ljubljana, Astraea Lesbian Foundation for JusticeTransgender Europe – TGEU in International Trans Fund.