TransPoteze – Portretiranje ob družabnih igrah v Dobri Potezi

Motiv: Filip Vurnik

Obožuješ namizne in družabne igre v prvem in hkrati najbolj kul board game caféju v Ljubljani Dobra poteza in želiš hkrati prispevati k vidnosti transspolnih in cisspolno nenormativnih oseb? Imamo dogodek zate!

Mesec marec v koledarju transspolnih oseb napoveduje pomemben dan – Dan vidnosti transspolnih oseb (Transgender Day of Visibility – TDOV), ki ga praznujemo 31. marca vsako leto.

Letos bomo k dvigovanju vidnosti transspolnih oseb pristopile_i ilustrativno – člana_ici naše ekipe Filip Vurnik in Hana Gärtner, oba_e umetnika_ci, bosta vsak_a v svoji tehniki risanja portretirala_i transspolne in cisspolno nenormativne osebe, razstava ilustracij pa bo predstavljena na spletu.

Kot že lani ob razstavi Jasne Klančišar 30” – portreti transspolnih in cisspolno nenormativnih oseb, tudi letos ne gre za klasično portretiranje, temveč svobodno umetniško interpretacijo naših obrazov in teles.***

Seveda si ne želimo organizirati normativne izkušnje neudobnega nepremičnega sedenja in portretiranja, zato bo portretiranje potekalo tekom dveh prijetnih dogodkov – prvi izmed katerih je igranje družabnih iger. Filip in Hana zagotavljata, da ju niti opazile_i ne boste 😉

Torej, če si želiš biti narisan_a medtem ko s prijatelji_cami igraš igre in piješ čaj, se nam le pridruži.

Pavšal za igranje iger častimo me_i, same_i pa si plačate pijačo.

Na dogodek posebej lepo vabimo tudi transspolne osebe z otroci!

Prav tako vabljene_i tudi prijatelji_ce, partnerke_ji ter ostale pomembne osebe, ki se ne boste nujno portretirale.

***V primeru, da želite sodelovati, vendar ne želite, da se izpostavlja ali riše kak specifičen del vašega telesa ali obraza, je to seveda mogoče sporočiti ilustratorjema_kama, ki bosta nudila prilagodljivost glede motiva ilustracij.