TransPoteze – Portretiranje na filmskem večeru

Si zamudil_a dogodek portretiranja ob družabnih igrah, kljub temu pa želiš biti portretirana v sklopu projekta ob Dnevu vidnosti transspolnih oseb?

Imamo dogodek zate!

Drugi del marčevske akcije TransPoteze se bo odvil v petek, 23. marca ob 18h na Legebitri (Trubarjeva 76a), in sicer v obliki filmskega večera.

Mesec marec v koledarju transspolnih oseb napoveduje pomemben dan – Dan vidnosti transspolnih oseb (Transgender Day of Visibility – TDOV), ki ga praznujemo 31. marca vsako leto.

Letos bomo k dvigovanju vidnosti transspolnih oseb pristopile_i ilustrativno – člana_ici naše ekipe Filip Vurnik in Hana Gärtner, oba_e umetnika_ci, bosta vsak_a v svoji tehniki risanja portretirala_i transspolne in cisspolno nenormativne osebe, razstava ilustracij pa bo predstavljena na spletu.

Kot že lani ob razstavi Jasne Klančišar 30” – portreti transspolnih in cisspolno nenormativnih oseb, tudi letos ne gre za klasično portretiranje, temveč svobodno umetniško interpretacijo naših obrazov in teles.***

Seveda si ne želimo organizirati normativne izkušnje neudobnega nepremičnega sedenja in portretiranja, zato bo portretiranje potekalo tekom dveh prijetnih dogodkov – prvi izmed katerih je igranje družabnih iger. Filip in Hana zagotavljata, da ju niti opazile_i ne boste ?

Torej, če si želiš biti narisan_a medtem ko s prijatelji_cami gledaš trans tematske filme in grizljaš prigrizke, se nam le pridruži.

Vabljene_i tudi osebe, ki so že bile portretirane, pa se nam vseeno želite pridružiti ob filmih in druženju.

Prav tako vabljene_i tudi prijatelji_ce, partnerke_ji ter ostale pomembne osebe, ki se ne boste nujno portretirale.

***V primeru, da želite sodelovati, vendar ne želite, da se izpostavlja ali riše kak specifičen del vašega telesa ali obraza, je to seveda mogoče sporočiti ilustratorjema_kama, ki bosta nudila prilagodljivost glede motiva ilustracij.