LGBT+ izmenjevalnica oblačil

Imaš doma obleke, ki jih ne potrebuješ več, pa misliš, da bi jih z veseljem oblekla kakšna druga oseba? Imaš kup oblek, ki si jih nosil_a v bolj maskulinem/feminilnem obdobju, pa bi jih podaril_a in hkrati odnesla_el takšne, ki ti ustrezajo? Si LGBT+ oseba in ti nakupovanje v trgovinah z oddelki, ki so ločeni po spolu, predstavlja nelagodje?

Pri Zavod TransAkcija in Klub Tiffany ponujamo edinstveno priložnost, da sodeluješ pri LGBT+ izmenjevalnici oblačil, ki jo organiziramo prvič. Sodeluješ lahko bodisi tako, da kaj podariš, bodisi kot obiskovalka_ec dogodka. Seveda bomo poskrbele_i za prijeten ambient, kjer bo na voljo tudi druženje ob prigrizkih in pijači. Toplo vabljene_i!

Kako bo dogodek potekal?

LGBT+ izmenjevalnica, ki temelji na solidarnosti, je zasnovana tako, da lahko vsak_a obiskovalka_ec odnese kolikor stvari bo želel_a (do zmerne zgornje meje). Šlo bo torej za preprost princip »prinesi, kar ti je odveč in odnesi, kar ti je všeč«, za to pa NI TREBA PLAČATI. Prav tako ni treba nič prinesti, če ne želiš. Namen izmenjevalnice je ravno to, da lahko LGBT+ osebe dobijo, podarijo in si izmenjajo oblačila brezplačno. Zbirale_i pa bomo prostovoljne prispevke, ki jih bomo uporabile_i za organizacijo dogodka ali prihodnjih izmenjevalnic. Vse obiskovalke_ce prosimo, da s seboj prinesete vrečko/torbo, da boste lahko odnesle_i stvari.

Kaj morate vedeti, če želite podariti obleke?

1. Kdor ima v omarah obleke, ki jih želi podariti LGBT+ skupnosti, jih donira na enega izmed 3 načinov:
a) Prinesete na dogodek (13h – 16h na dan dogodka)
b) Prinesete v Klub Tiffany (termini bodo objavljeni v fb dogodku naknadno)
c) Javite in jih pridemo prevzeti na dogovorjeno mesto v LJ in okolici (pišite na info@transakcija.si)

2. Tokrat zbiramo samo: hlače, majice, jakne, obleke, krila, spodnje perilo (nerabljeno) ter pasove in torbe.

3. Obleke morajo biti oprane in v spodobnem higieničnem stanju. Prosimo tudi, da količinsko ne podarite več kot 2 IKEA vreči materiala naenkrat. Pridržujemo si pravico, da neprimerne kose zavrnemo oziroma jih ne uporabimo na samem dogodku.

Za dodatne informacije in vprašanja lahko pišete na: info@transakcija.si ali kulturnicenterq@gmail.com.