Odprta scena – IDAHOBiT 2018

 

Odprta scena je eden izmed 3 dogodkov, ki jih organiziramo v sklopu letošnjega Mednarodnega dneva boja proti homofobiji, transfobiji in bifobiji – IDAHOBiT.

Odprta scena se bo dogajala prav na dan, ko obeležujemo IDAHOBiT (17. 5.), in sicer v obliki branja kratkih besedil pred kamero. Cilj je ustvariti kratek video, ki bo nabor različnih oseb, ki berejo besedila na temo LGBT+ skupnosti. Namen odprte scene je, da anonimno izrazimo svoje lastne izkušnje o LGBT+ skupnosti in spoznamo druge perspektive.

Projekt bo potekal v dveh fazah:

1. Zbiranje besedil o skupnosti: vabimo vas, da anonimno napišete/opišete lastno izkušnjo o LGBT+ skupnosti in pošiljete svoj tekst na lea.aymard@transakcija.si ali ga prinese s seboj na dan dogodka.

2. Branje besedil pred kamero: na dan IDAHOBiT-a (17 .5.) med 14h in 19h v prostorih Mladinskega centra Legebitra (Trubarjeva 76a) vas vabimo, da pridete in izžrebate en tekst ter ga preberete pred kamero.

Iz vseh pripovedi bo nastal video, ki bo objavljen v predparadnem tednu.

Pri oblikovanje teksta imate proste roke; edina dva pogoja sta, da vsebina teksta izraža vaše lastne izkušnje z LGBTIQ+ skupnostjo in pa, da je dolžina teksta med cca 50 in 150 besed.

Lahko sodelujete samo pri pisanju ali samo pri branju, čeprav je zaželeno, da se vključite v obe fazi.

Upamo, da se vidimo!