TransŠport: Sprehod po Rožniku

V letu 2018 uvajamo novo aktivnost TransAkcije – TransŠport.

Sekcija TransŠport je namenjena raznolikim športnim aktivnostim z in za transspolne in cisspolno nenormativne osebe. Zakaj? Šport naj bi bil v osnovi namenjen sproščanju, preživljanju prostega časa in zabavi. Zaradi različnih normativov, prisotnih v naši družbi, pa je lahko šport za določena telesa tudi neprijeten. S TransŠportom želimo ustvariti čim varnejše prostore za transspolne in cisspolno nenormativne osebe, da si vzamemo/-jo nazaj prostor za zabavo in sprostitev. Stopnje zahtevnosti se razlikujejo od aktivnosti do aktivnosti z namenom večje izbire; izbirate lahko med različnimi tipi športa pa tudi med tem, kako intenzivno gibanje želite.

Prvi dogodek v sklopu TransŠporta je sprehod po Rožniku. Rožnik se nahaja v parku Tivoli in leži na 462m nadmorske višine. Sprehod bo potekal skozi gozd, po urejenih poteh in bo trajal približno 2 uri. Poti so različnih zahtevnosti, katero bomo izbrale_i bo odvisno od nas. Na vrhu Rožnika je tudi gostilna, kjer si lahko privoščimo kratek postanek.
Če bo želja in interes imamo lahko kratek obvoz mimo trim steze, kjer so različni pripomočki za vadbo.

ODHOD:
Dobimo se v soboto 12. 5. ob 11.00 pri Mednarodnem grafičnem likovnem centru v parku Tivoli (https://goo.gl/maps/rX745xEvuRH2).

Se vidimo! 🙂

(Udeležba na aktivnostih v sklopu TransŠport je na lastno odgovornost.)