TransŠport: Kolesarjenje

Drugi dogodek v sklopu TransŠporta je kolesarjenje. Kolesarile_i bomo po urejenih, mestnih kolesarskih poteh. Pot bo skrbno načrtovana, vendar pripravljena na spremembe in obvoze. Me_i pripravimo pot in prinesemo lepo vreme, ve_i pa svoja fabulozna kolesa in po želji čelado.

ODHOD:
Dobimo se v soboto, 26.5.2018 ob 11.00 pri Koseškem bajerju, natančneje pri baru Kačji pastir (https://goo.gl/maps/6nwFQJtHd5y).

Sekcija TransŠport je namenjena raznolikim športnim aktivnostim z in za transspolne in cisspolno nenormativne osebe. Zakaj? Šport naj bi bil v osnovi namenjen sproščanju, preživljanju prostega časa in zabavi. Zaradi različnih normativov, prisotnih v naši družbi, pa je lahko šport za določena telesa tudi neprijeten. S TransŠportom želimo ustvariti čim varnejše prostore za transspolne in cisspolno neneormativne osebe, da si vzamemo/jo nazaj prostor za zabavo in sprostitev. Stopnje zahtevnosti se razlikujejo od aktivnosti do aktivnosti z namenom večje izbire; izbirate lahko med različnimi tipi športa pa tudi med tem, kako intenzivno gibanje želite.

(Udeležba na aktivnostih v sklopu TransŠport je na lastno odgovornost.)