TransŠport: Badminton v Tivoliju

V tokratni transšportni dogodivščini bomo v Tivoliju igrale_i badminton na prostem. Nič mrež, bolj malo pravil (oziroma po dogovoru igralk_cev), trava, lepo vreme in dobra družba. Prosimo, da prinesete svoje loparje in žogice, saj jih žal nimamo dovolj za vse hkrati.

Dobimo se v soboto 21.7. ob 10ti uri pri rolkališču/kotalkališču v parku Tivoli. Za točno lokacijo glej povezavo: https://goo.gl/maps/A2bPWopj7nv Če katera_i pride kasneje, bomo na travniku v neposredni bližini lokacije.

Sekcija TransŠport je namenjena raznolikim športnim aktivnostim z in za transspolne in cisspolno nenormativne osebe. Zakaj? Šport naj bi bil v osnovi namenjen sproščanju, preživljanju prostega časa in zabavi. Zaradi različnih normativov, prisotnih v naši družbi, pa je lahko šport za določena telesa tudi neprijeten. S TransŠportom želimo ustvariti čim varnejše prostore za transspolne in cisspolno neneormativne osebe, da si vzamemo/jo nazaj prostor za zabavo in sprostitev. Stopnje zahtevnosti se razlikujejo od aktivnosti do aktivnosti z namenom večje izbire; izbirate lahko med različnimi tipi športa pa tudi med tem, kako intenzivno gibanje želite.

Se vidimo!

(Udeležba na aktivnostih v sklopu TransŠport je na lastno odgovornost.)