TransProstor: duševno zdravje

Z oktobrom pričenjamo z novo serijo dogodkov pod naslovom TransProstori.

TransProstori bodo potekali enkrat mesečno, izmenično s podpornimi skupinami, ki jih organiziramo pri TransAkciji.

Vsako srečanje bo namenjeno specifični temi, ki je lahko povezana s transspolnostjo ali pa morda na prvi pogled ne. Koncept TransProstora je torej odprto pogovorno srečanje, kjer ste dobrodošle_i vse_i, ki vas podana tematika zanima, še posebej pa tiste, ki čutite, da se vas tematika tako ali drugače dotika. Edini pogoj je upoštevanje skupnih dogovorov za zagotavljanje varnejšega prostora.

Ker želimo, da TransProstori obravnavajo teme, ki vas najbolj zanimajo, bomo vseskozi sprejemale_i ideje za prihodnja srečanja. Lahko nam jih podate v živo ali pa pišete na info@transakcija.si.

************************
Prvi TransProstor bo tematsko v povezavi z mednarodnim dnevom duševnega zdravja, ki je 10. oktobra in bomo tako govorile_i o našem duševnem zdravju.

Duševno zdravje je nevidno, vendar ima na nas in naša življenja zelo močan vpliv, zato je pomembno, da se o njem (čim)večkrat pogovarjamo. Delile_i bomo kako doživljajo svoje duševno zdravje, kakšni so naši coping mehanizmi, kako izvajamo skrb zase oz. self-care, kakšne izkušnje imamo s terapijami, itd.

Srečanje bo v torek, 16. 10., med 17h – 18.30 na sedežu društva Legebitra, Trubarjeva 76 a, 1000 Ljubljana.

Vabljene_i vse_i ne glede na (samo)diagnozo ali njeno odsotnost 🙂