TransProstor: ACE v rokavu

Ena izmed najbolj razširjenih družbenih predpostavk je, da smo vsi ljudje seksualna bitja. Je to res? Spolna usmerjenost najpogosteje ne izhaja le iz vedenja (kar nekdo počne), temveč vedno bolj iz identitete (kar nekdo “je”).

Na tokratnem srečanju TransProstor: ACE v rokavu se bomo pogovarjale_i o pogosto zapostavljeni ACE identiteti. Predvsem se bomo osredotočile_i na osebne izkušnje in naša lastna dojemanja aseksualnosti, demiseksualnosti in drugih privlačnosti oz spolnih usmerjenostih s tega spektra. Razmišljale_i bomo o družbeni strukturi seksualnosti in njenih vrednostih.

Živo z aseksualnega spektra pa pri organizaciji dogodka sodeluje tudi ACE par – Jaka in Nuka.

Dobimo se v torek, 8.1. 2019, ob 17.00 na Legebitri (Trubarjeva 76, Ljubljana)! 

***********

TransProstori potekajo enkrat mesečno, izmenično s podpornimi skupinami, ki jih organiziramo pri TransAkciji.
Vsako srečanje bo namenjeno specifični temi, ki je lahko povezana s transspolnostjo ali pa morda na prvi pogled ne. Koncept TransProstora je torej odprto pogovorno srečanje, kjer ste dobrodošle_i vse_i, ki vas podana tematika zanima, še posebej pa tiste, ki čutite, da se vas tematika tako ali drugače dotika. Edini pogoj je upoštevanje skupnih dogovorov za zagotavljanje varnejšega prostora.

Ker želimo, da TransProstori obravnavajo teme, ki vas najbolj zanimajo, bomo vseskozi sprejemale_i ideje za prihodnja srečanja. Lahko nam jih podate v živo ali pa pišete na info@transakcija.si.