“Intersex and Proud”: delavnica o interspolnosti z aktivistom iz Zagreba

V torek, 12. 2., ob 18:00 bo v prostorih Društva Parada ponosa (Dunajska cesta 10, Ljubljana) potekala delavnica o interspolnosti, ki jo organizira Zavod TransAkcija v sodelovanju z Društvom Parada ponosa. 

Delavnico, ki predstavlja redko priložnost naslavljanja in izobraževanja o interspolnosti v Sloveniji, bo vodil interspolni aktivist Erin Vlahović, ki je pri hrvaški organizaciji Trans Aid zaposlen kot programski koordinator na področju interspolnosti, sicer pa je tudi član interACT.

Na delavnici se bodo udeleženke_ci seznanile_i s tem, kdo so interspolne osebe, kateri so problemi, s katerimi se srečujejo v družbi, Erin pa bo predstavil tudi svoje osebne izkušnje s stigmo in molkom/skrivanjem interspolnosti ter o tem, kaj za interspolno osebo pomeni biti prestrašen_a in izgubljen_a v lastnem telesu. Po uvodni predstavitvi bo sledil interaktivni del, kjer bo priložnost za debato in vprašanja.

Delavnica je namenjena vsem, ki se želijo izobraziti o temi, ne glede na predhodno znanje. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku. Udeležba na delavnici je brezplačna, obvezna pa je prijava. Prijave zbiramo do zapolnitve mest.

PRIJAVA 

Dogodek na Facebooku

 

**********************

ENGLISH

Zavod TransAkcija in collaboration with Ljubljana Pride invite you to take part in a workshop that will be facilitated by Erin Vlahović, an intersex activist who works for Trans Aid and is a member of interACT. Erin speaks about what it’s like to be intersex and proudly shows that it’s ok to be different.

The workshop will offer a unique opportunity for participants to learn about intersex issues – who are intersex persons? What are some of the main challenges and struggles they face in society? What does it mean for an intersex person to be afraid and lost in their body? The presentation will be followed by a discussion where everyone will be invited to take part and encouraged to ask questions and share their thoughts.

Workshop will be held in English. There is no participation fee, but everyone is required to fill in the application.

APPLY HERE

Event on Facebook