TransProstor: Nevroatipičnost

Nevroatipičnost je beseda, ki opisuje ljudi, katerih nevrološka struktura delovanja ne sovpada z merili, ki jih določa medicina kot norme. Beseda sama je bila skovana v avtističnih krogih, sem pa poleg avtizma spadajo tudi shizofrenija, bipolarnost, ADHD, ADD, parkinson, disleksija, dispraksija, razvojne motnje govora, motnje cirkadianega ritma, pa tudi depresija, anksioznost ter motnje hranjenja.

Na tokratnem srečanju Transprostori: Nevroatipičnost se bomo pogovarjale_i o zgoraj navedenih nevroatipičnih stanjih. Kako vplivajo na nas? Kako se z njimi soočamo v vsakdanjem življenju? Kakšne so specifike pri osebah, ki smo na trans, LGBT+ in hkrati nevroatipičnem spektru?

Vabljene_i, da se nam pridružite na diskusiji!

Dobimo se v sredo, 6.2. 2019, ob 19.00 v prostorih Društva Parada ponosa (Dunajska cesta 10 Ljubljana)! 

***********

TransProstori potekajo enkrat mesečno, izmenično s podpornimi skupinami, ki jih organiziramo pri TransAkciji.
Vsako srečanje bo namenjeno specifični temi, ki je lahko povezana s transspolnostjo ali pa morda na prvi pogled ne. Koncept TransProstora je torej odprto pogovorno srečanje, kjer ste dobrodošle_i vse_i, ki vas podana tematika zanima, še posebej pa tiste, ki čutite, da se vas tematika tako ali drugače dotika. Edini pogoj je upoštevanje skupnih dogovorov za zagotavljanje varnejšega prostora.

Ker želimo, da TransProstori obravnavajo teme, ki vas najbolj zanimajo, bomo vseskozi sprejemale_i ideje za prihodnja srečanja. Lahko nam jih podate v živo ali pa pišete na info@transakcija.si.