TransProstor: Trans in dejtanje

Dejtati kot queer oseba prinaša s seboj veliko izzivov, če pa si (poleg tega še) transspolna oziroma cisspolna nenormativna oseba, skoraj zagotovo lahko potrdiš, da je dejtanje in vse, kar ponavadi pride z njim, pogosto vse prej kot mačji kašelj. 
 
Ali smo videne_i kot to, kar smo? Ali bom sprejet_a v celoti? Kdaj se outirati? Kaj če oseba, ki nam je všeč, začne prevpraševati svojo spolno usmerjenost ali celo privlačnost do nas zaradi naše spolne identitete ali ker naše telo ne ustreza cisnormativnim standardom? Kako sploh izgleda kultura dejtanja v queer skupnosti in kako vsak_a trans posameznica_k navigira svoje potrebe in želje glede dejtanja, razmerij in spolnosti? Ali je spletno dejtanje ena izmed praks, ki nam kot transspolnim osebam lahko olajšajo stresno izkušnjo predvsem v prvih korakih spoznavanja? Kako trans osebe vstopamo v razmerja, če sploh, in kakšne so različne možnosti grajenja in dojemanja odnosov, ki gredo preko hierarhiije romantičnih in monogamnih norm?
 
Na dogodku TransProstor: Trans in dejtanje bomo govorile_i o svojih izkušnjah, bolj in manj uspešnih, a vedno poučnih, in razpravljale_i o teh in drugih zagatah, s katerimi se transspolne osebe srečujemo v hetero- in cis-normativnem svetu.
 
Toplo vabljene tako transspolne in cisspolno nenormativne osebe, kot naše_i partnerice_ji in kdorkoli, ki jo_ga tema zanima in je zanj_o relevantna. Gotovo se bomo vse_i kaj novega naučile_i.
Dobimo se v sredo, 3. aprila ob 19:00 v prostorih Ljubljana Pride (Dunajska cesta 10, Ljubljana)!
***********

TransProstori potekajo enkrat mesečno, izmenično s podpornimi skupinami, ki jih organiziramo pri TransAkciji.
Vsako srečanje bo namenjeno specifični temi, ki je lahko povezana s transspolnostjo ali pa morda na prvi pogled ne. Koncept TransProstora je torej odprto pogovorno srečanje, kjer ste dobrodošle_i vse_i, ki vas podana tematika zanima, še posebej pa tiste, ki čutite, da se vas tematika tako ali drugače dotika. Edini pogoj je upoštevanje skupnih dogovorov za zagotavljanje varnejšega prostora.

Ker želimo, da TransProstori obravnavajo teme, ki vas najbolj zanimajo, bomo vseskozi sprejemale_i ideje za prihodnja srečanja. Lahko nam jih podate v živo ali pa pišete na info@transakcija.si.