TransProstor: Moje telo poleti

Poletje je tukaj, z njim vročina, dopusti na morju ali povabila na kopanje ter … veliko manj oblačil, torej manj možnosti za prikrivanje česar na sebi ne maramo preveč.

Na julijskem TransProstoru, ki bo poletju primerno potekal v Tivoliju, se bomo posvetile_i stiskam in zagatam, ki se za trans in cisspolno nenormativne osebe in/ali osebe z nenormativnimi spolnimi izrazi in telesi pojavijo poleti. Kako naj v tej vročini nosim binder? Sem debel_a, a lahko vseeno nosim kratke hlače ali zelo odprte majice? Kaj nositi za plavanje? Kaj naj naredim s poraščenimi nogami in pazduhami?

Na TransProstoru: Moje telo poleti bomo govorile_i o tem, katere stiske nam v povezavi z našimi telesi prinaša poletje, delile_i svoje izkušnje in se poskušale_i vzajemno opominjati, da so naša telesa naša stvar in smo vredne_i uživanja čarov poletja.

Dobimo se v torek, 2. 7. 2019, ob 19.00 pred Moderno galerijo (Cankarjeva cesta 15), od koder se bomo skupaj odpravile_i v Tivoli. Dogodek bo tudi v primeru slabega vremena (v tem primeru se bomo premaknile_i v Čolnarno).

Če želite, lahko s seboj prinesete kakšne prigrizke, pijačo in kakšno dekico, sicer pa to prinašamo tudi me_i.

Toplo vabljene_i!

___________

TransProstori potekajo enkrat mesečno, izmenično s podpornimi skupinami, ki jih organiziramo pri TransAkciji.
Vsako srečanje je namenjeno specifični temi, ki je lahko povezana s transspolnostjo ali pa morda na prvi pogled ne. Koncept TransProstora je torej odprto pogovorno srečanje, kjer ste dobrodošle_i vse_i, ki vas podana tematika zanima, še posebej pa tiste, ki čutite, da se vas tematika tako ali drugače dotika. Edini pogoj je upoštevanje skupnih dogovorov za zagotavljanje varnejšega prostora.

Ker želimo, da TransProstori obravnavajo teme, ki vas najbolj zanimajo, bomo vseskozi sprejemale_i ideje za prihodnja srečanja. Lahko nam jih podate v živo ali pa pišete na info@transakcija.si.