TransMisija VI: Naredi sam_a

Design: Heidi Pun

TransMisija VI: Naredi sam_a
Osrednje letno srečanje na področju transspolnosti

TransMisija VI
bo v torek, 19. 11. 2019,
v Poligon kreativni center, Tobačna ulica 5, Ljubljana
med 16:00 in 21:00 uro.

Srečanje TransMisija VI predstavlja nadaljevanje strokovnih srečanj TransMisija I – IV (2014 – 2017), in prvega javnega shoda za pravice transspolnih oseb v Sloveniji, TransMisija V (2018), in je prepoznano kot eden izmed ključnih javnih dogodkov za tematike transspolnosti v Sloveniji. TransMisija V je zahteve po pripoznanju prisostnost transspolnih oseb in prenehanju kršitev človekovih pravic transspolnih oseb iz konferenčnih dvoran postavila na v javni prostor, osrednji vsebini dogodka pa sta bili sistemska neurejenost pravnega priznanje spola in zdravstvene obravnave transspolnih oseb s poudarkom na postopku medicinske tranzicije.

Letošnja TransMisija VI, katere slogan je Naredi sam_a, bo v uvodu naslovila nujno potrebne – a neizvedene – cistemske posodobitve na področjih pravnega priznanje spola in zdravstvene obravnave transspolnih oseb v preteklem letu. Sledili bosta predstavitvi dveh novih produktov Zavoda TransAkcija, za katera verjamemo, da sta v času, ko se je na državo nemogoče zanašati, ter nam preostane le naredi sam_a kultura, posebej uporabna in dragocena.

PROGRAM

PRIJAVNICA

Prijave zbiramo do četrtka, 14. 11. 2019, do 16. ure.

Prvi produkt je raziskava Vsakdanje življenje transspolnih oseb v Sloveniji, ki predstavlja podroben in intimen vpogled v življenja transspolnih oseb širom Slovenije. Področje transspolnosti in načini življenja transspolnih oseb v Sloveniji so večinoma neraziskani, pomanjkanje podatkov pa dodatno prispeva k nevidnosti transspolnih oseb in tematik v splošni in strokovni javnosti. V raziskavi je sodelovalo 113 transsspolnih oseb iz Slovenije, kar je do sedaj največji znan vzorec transspolnih oseb sodelujočih pri raziskavi v Sloveniji.

Drugi produkt je priročnik Med modro in roza: Priročnik o transspolnosti, ki ponuja osnovne informacije o transspolnosti, predvsem pa nasvete za podporo pri razumevanju lastne spolne identitete v svetu in družbi, kjer transspolne osebe te podpore največkrat nimajo. Priročnik je namenjen tudi vsem, ki transspolne osebe spremljajo na njihovi poti ali pa si želijo njihove biti zaveznice_ki. Že več let smo prejemale_i mnogo prošenj in namigov, da se priročnik o osnovah transspolnosti zares potrebuje in naj ga izdamo, sedaj pa z veseljem sporočamo, da je končno tukaj.

Oba produkta bosta predstavljena na interaktiven in nenormativen način.

Vabljene_i!

Več informacij na info@transakcija.si.

***********************************************************************************************

Dogodek omogočajo Astraea Lesbian Foundation for Justice, Mama Cash, Mestna občina Ljubljana in International Trans Fund.