Predstavljamo publikacijo Med modro in roza: priročnik o transspolnosti

Ilustracija: Nuka Horvat

Publikacija Med modro in roza: Priročnik o transspolnosti ponuja osnovne informacije o transspolnosti, predvsem pa nasvete za podporo pri razumevanju lastne spolne identitete v svetu, kjer transspolne osebe te podpore največkrat nimajo. V pomoč pa je lahko tudi vsem, ki transspolne osebe spremljajo na njihovi poti ali pa si želijo njihove biti zaveznice_ki.

Med modro in roza: Priročnik o transspolnosti

Besede zbližujejo. In osebe in pojmi za njimi prav tako. Zato se nam zdi že poimenovanje Med modro in roza ključen moment – družbeno smo v položaju, kjer nas retradicionalizacija napada na vsakem koraku. In kadar se branimo izključno z velikimi besedami, ob tem pogosto nehote izpustimo osnovne koncepte, do katerih imamo tudi me_i pravico.

Varnost. Družina. Svoboda. Biti v celoti, to kar si. To so pravice vseh. In ta priročnik želi na čimbolj prijazen, uporaben in celosten način pokazati in narisati, kako podpirati osebe pri iskanju svoje svobode.

Že več let smo prejemale_i mnogo prošenj in namigov, da se priročnik o osnovah transspolnosti zares potrebuje in naj ga izdamo, sedaj pa z veseljem sporočamo, da je končno tukaj.

Avtorici_ja priročnika: Evan Grm in Alenka Mrakovčić
Avtor ilustracij: Nuka Horvat
Oblikovanje: Judy Zorman

Publikacijo so omogočile_i: Astraea Lesbian Foundation for Justice, Mama Cash, International Trans Fund in Mestna občina Ljubljana