TransProstor: Nasilje v družini

 

Februarski TransProstor smo se na pobudo in interes odločile_i posvetiti temi, za katero pogosto ni dovolj prostora. Govorile_i bomo o nasilju v družini (biološki, izbrani, širšem sorodstvu, partnerstvu itd.), ki smo ga doživele ali ga doživljamo LGBTIQ osebe oz. trans osebe. Namen dogodka bo deljenje izkušenj v varnejšem prostoru, kako se z njimi soočamo in vse, kar boste prinesle_i s seboj.

Imejte v mislih, da gre za temo, ki zaradi svoje narave lahko deluje sprožilnostno, tako da če ocenite, da (še) niste pripravljene_i na takšen pogovor, je popolnoma v redu, da jo preskočite. Bo pa na dogodku prisotna tudi varna oseba, ki bo na voljo za podporo oziroma pogovor z udeleženkami_ci.

Se vidimo v sredo, 19. februarja ob 19h na Ljubljana Pride (Dunajska cesta 10)!

************

TransProstori potekajo enkrat mesečno, izmenično s podpornimi skupinami, ki jih organiziramo pri TransAkciji.
Vsako srečanje je namenjeno specifični temi, ki je lahko povezana s transspolnostjo ali pa morda na prvi pogled ne. Koncept TransProstora je torej odprto pogovorno srečanje, kjer ste dobrodošle_i vse_i, ki vas določena tematika zanima, še posebej pa tiste_i, ki čutite, da se vas tematika tako ali drugače dotika. Edini pogoj je upoštevanje skupnih dogovorov za zagotavljanje varnejšega prostora.
 
Ker želimo, da TransProstori obravnavajo teme, ki vas najbolj zanimajo, bomo vseskozi sprejemale_i ideje za prihodnja srečanja. Lahko nam jih podate v živo ali pa pišete na info@transakcija.si.