Podporne storitve v času karantene

Potrebuješ pogovor? Ti trenutno stanje, torej karantena, pandemija, porast politične diktature in/ali druga dogajanja povzročajo stiske? Te skrbi, kako bo karantena vplivala na tvoj proces medicinske tranzicije in doživljaš anksioznost ali povečano disforijo? Si primoran_a živeti z ljudmi, ki ne uporabljajo tvojega pravega imena in/ali zaimkov in želiš govoriti z nekom, ki jih bo spoštoval_a in uporabljal_a? Vse, kar želiš, lahko deliš z nami. Tukaj smo.

Pri TransAkciji v času izrednih razmer ponujamo sledeče oblike podpore: 

  • spletne trans govorilne ure

Naša_i svetovalca_ki Linn in Lea sta na voljo za individualno svetovanje oz. medvrstniške podporne pogovore.
Pogovori bodo potekali v obliki spletnih videoklicev na platformi jitsi, ki je varna in preprosta za uporabo ter ne zahteva ustvarjanje novega profila in/ali downloadanje namestitvenih komponent.

Želiš pogovor, vendar imaš disforijo glede svojega glasu ali pa je morda zate nevarno, da se naglas pogovarjaš v okolju, kjer prebivaš? Brez skrbi, na jitsi se lahko tudi chata brez uporabe kamere in/ali mikrofona.

Za dogovor za trans govorilno uro pošlji email na info@transakcija.si, nato pa te bomo povezale_i s svetovalcem_ko, s katerim se bosta dogovorila_i o vseh podrobnostih za termin pogovora.

Kot vedno tudi sedaj ostaja aktivna možnost svetovanja oz. podpornih pogovorov preko emaila. Linn lahko pišeš na linn.julian.koletnik@transakcija.si, Lei pa na lea.aymard@transakcija.si.

  • spletna srečanja podporne skupine

Začasno se bodo na splet, prav tako na platformo jitsi, preselila tudi srečanja naše podporne skupine, ki jih vodi naša programska sodelavka Lea.

Srečanja skupine bodo potekala po rednem urniku, prvo spletno srečanje bo v sredo, 8. 4., ob 19:00.

Povezavo do videoklica na jitsi bomo 15 minut pred začetkom srečanja posredovale_i na našem facebook in instagram profilu, lahko pa se tudi predhodno najaviš na skupino in ti bo Lea posredovala povezavo. Lea je dosegljiva na emailu lea.aymard@transakcija.si.

Nove osebe vedno dobrodošle_i!
Kot vedno so vse storitve brezplačne.