Spletni TransProstor: Izkušnje z medicinsko tranzicijo

Motiv: Nuka Horvat

Kako točno izgleda proces medicinske tranzicije? Kaj moram vedeti preden se prvič srečam s psihiatrinjo_om? Ali so tudi druge trans osebe morale odgovoriti na nešteto zelo osebnih vprašanj o sebi in kako jim je to bilo? Je moj proces enak procesu ostalih? Kakšen je občutek pri začetku hormonske terapije? Kako dolgo moram čakati, da se mi bodo videle posledice jemanja testosterona/estrogena/blokerjev? Kaj pa operacije, kako izgledajo? Pa okrevanje? Kaj pa … ?

Vprašanj glede procesa medicinske tranzicije nikoli ne zmanjka. Prav zato bomo odprle_i spletni TransProstor, kjer bomo skupaj iskale_i odgovore na bolj ali manj pogosta vprašanja glede tranzicije.

Dogodek TransProstor: Izkušnje z medicinsko tranzicijo bo v sredo, 15. 4., s pričetkom ob 17:00 na jitsi.
Link do spletne videokonference objavimo pred dogodkom.

Pri dogodku bo sodelovalo kar nekaj raznolikih transspolnih oseb, tako trans ženske in moški, kot nebinarne osebe, ki imajo vse že precej izkušenj s procesi medicinske tranzicije.

Dogodek je namenjen vsem, ki jih tematika zanima, ne glede na to v kateri fazi medicinske tranzicije ste, kar seveda vključuje tudi vse, ki še niste v tranziciji, bi pa se o procesu želele_i informirati. Poleg vprašanj vabljene_i tudi deliti lastne izkušnje.

Imate že sedaj kakšno vprašanje na katerega bi želele_i prejeti odgovor tekom dogodka? Napišete ga lahko tukaj v dogodek ali pa nam ga pošljete na info@transakcija.si.

Za vse, ki želite sodelovati na dogodku, vendar imate disforijo glede svojega glasu ali pa je morda za vas nevarno, da se naglas pogovarjate v okolju, kjer prebivate, se nam lahko vseeno pridružite ter chatate z nami brez uporabe kamere in/ali mikrofona.

Vabljene_i! ?