Lezbijke izven binarnosti

Motiv: Nuka Horvat

26. aprila obeležujemo mednarodni dan vidnosti lezbijk oziroma Lesbian Visibility Day, dan namenjen praznovanju lezbijk, njihovih dosežkov, vidnosti ter pozivanje k solidarnosti in podpori lezbijk v LGBTIQ+ skupnosti in onkraj. Seveda to ne pomeni, da to počnemo samo 26. aprila, lahko pa izkoristimo to priložnost, da namenimo posebno pozornost tej pomembni skupini v naši skupnosti.

Zavod TransAkcija v sodelovanju s festivalom Lezbična četrt prav na ta dan – v nedeljo, 26. aprila ob 17:00 organiziramo pogovorni dogodek z naslovom Lezbijke izven binarnosti. Osredotočile_i se bomo na presek med lezbičnimi in trans/nebinarnimi identitetami in izkušnjami, o katerih bodo govorile_i posameznice_ki iz obeh organizacij, ki se na tak ali drugačen način najdejo v tem opisu. Pogovarjale_i se bomo o tem, kaj za nas pomeni biti lezbijka in kako doživljamo preplet vseh različnih delov identitet, zakaj jih izbiramo zase, ozrle_i se bomo tudi v zgodovino in seveda – sedanjost. Kako “binarno” je pravzaprav biti lezbijka oziroma ali je sploh kdaj bilo?

Gre za odprt dogodek, namenjen vsem, ki jih tema zanima, seveda pa želimo tokrat nameniti prostor predvsem za deljenje izkušnje oseb, ki se najdejo na tem preseku, zato prosimo, da se to spoštuje. Namen dogodka nikakor ni kritičnost do identitet drugih ali pripisovanje kakršnihkoli oznak drug drugemu s sklicevanjem na slovarske definicije, ipd.

Dobimo se na platformi Jitsi, ki jo pri TransAkciji uporabljamo za spletne dogodke. Povezava: https://meet.jit.si/LezbijkeIzvenBinarnosti26april

Toplo vabljene_i!