TransMisija VII: Upor

Motiv in design: Nuka Horvat

TransMisija VII: Upor
Osrednji letni dogodek na področju transspolnosti

TransMisija VII
bo v sredo, 18. 11. 2020,
ob 18. uri
na tej povezavi

Pri TransAkciji že sedmo leto zapored organiziramo TransMisijo – osrednji letni dogodek, postavljen v Mesec osveščanja o transspolnosti, november. Vsako leto si prizadevamo, da sta oblika in vsebina dogodka čimbolj aktualna in relevantna za lokalno trans skupnost in širši družbeno-politični kontekst, v katerem obstajamo.

Smo novembra 2020, v času, ko si ni mogoče predstavljati katerega koli družbenega gibanja ali tematike v vakuumu. Kršenje človekovih pravic in ogrožanje temeljev demokracije sta takorekoč del vsakdana. Prav tako pa je za marsikatere izmed nas (postal) del vsakdana – upor.

Prav zato letošnja TransMisija poteka pod geslom upor. Temo naslavljamo v luči povezovanja različnih gibanj in naših (so)delovanj. Kaj je tisto, kar imamo skupnega? Katere ideje in misli nam lahko pomagajo, kljub temu, da se v osnovi borimo proti različnim problemom? In, nenazadnje, nas kot trans organizacijo, vodilo katere je transfeminizem, zanima, kako lahko svoja gibanja in upor znotraj sistemov, ki zlorabljajo moč, okrepimo s transfeminizmom?

TransMisija – dogodek

O tem in še marsičem se bomo pogovarjale_i na dogodku, ki bo potekal v sredo, 18. Novembra ob 18.00 in bo glede na trenutne razmere na platformi Jitsi na tej povezavi. V debati se nam bodo pridružile_i predstavnice_ki Mladinske Aktivistične Organizacije MAO, Lezbične četrti, Pritličja in upamo, da še mnoge druge iniciative in posameznice_ki! Želimo si odprte diskusije in različnih uvidov, zato se bomo potrudile_i, da bo v pogovoru prostor za vse!

Uporniški femini-zin

Na dogodku bomo predstavile_i tudi Uporniški femini-zin!. Zin (angl. zine) je samozaložniška DIY (naredi sam_a) publikacija, v katerih so zbrane misli, ilustracije, kolaži ene_ga same_ga ali večih avtoric_jev. Naš zin bo v duhu upora kolaborativen, v njem pa bodo zbrani najrazličnejši prispevki na temo upora in uporniških praks. Dostopen bo na spletu in v tiskani obliki.

! ROK ZA PRISPEVKE JE 6. NOVEMBER!

Pošljite jih na horvatnuka@gmail.com. Vse podrobnosti najdete tukaj.

**********

Program TransFormacij – Meseca transspolnosti v celoti si lahko ogledate tukaj

Toplo vabljene_i, da se nam pridružite!

**********

Več informacij na info@transakcija.si.

***********************************

Dogodek omogočajo Astraea Lesbian Foundation for Justice, Mama Cash, Mestna občina Ljubljana in International Trans Fund.