TransProstor z Adriano Knouf

(ENGLISH BELOW)

Pridruži se nam na prvem TransProstoru v novi sezoni!

Tokrat smo se odločile_i v goste povabiti izredno zanimivo in vsestransko trans osebo, Adriano Knouf. Dr. Adriana Knouf dela kot ksenologinja; kot umetnica-znanstvenica-avtorica-oblikovalka-inženirka. Ukvarja se s temami, kot so biološka umetnost, vesoljska umetnost, radijski prenos, srečanja z nečloveškimi bitji, letenje z droni, kvirovske in trans prihodnosti, glas in proizvodnja papirja. Je ustanoviteljica transkseno laboratorija, nomadskega umetniškega raziskovalnega laboratorija, ki spodbuja prepletanja med trans in kseno subjekti. Adriana je trenutno v rezidenci BIOFRICTION Galerije Kapelica v Ljubljani.

Brez skrbi, tudi če ne razumete, s čim točno se Adriana ukvarja, se nam lahko pridružite. Skupaj z njo smo si namreč TransProstor zamislile_i zelo neformalno in domačno. Poklepetale_i bomo o njenem delu in izkušnjah, Adriana pa si zelo želi spoznati čim več trans oseb iz Slovenije zato res toplo vabljene_i vse_i! Z Adriano se bo pogovarjala Lea Aymard.

KJE? Dobimo se na spletni platformi Jitsi. Le klikneš na  povezavo na Jitsi in se nam pridružiš!

TransProstor bo tokrat izjemoma v angleščini, seveda pa lahko sproti tudi kaj prevedemo.

Vabljene_i!

(ENG)

Join us at our first TransProstor (TransSpace) in the new season and meet Adriana Knouf!

Adriana Knouf, Ph.D. works as a xenologist, as an artist-scientist-writer-designer-engineer. She engages with topics such as biological art, space art, radio transmission, non-human encounters, drone flight, queer and trans futurities, the voice, and papermaking. She is also the Founding Facilitator of the tranxxeno lab, a nomadic artistic research laboratory that promotes entanglements amongst entities trans and xeno. Adriana is currently an artist-in-residence at Kersnikova Institute/Kapelica Gallery in Ljubljana, Slovenia as part of Biofriction.

We would like this event to be very cozy and informal, and Adriana would like to meet different trans persons from around here. Everybody is welcome, whether trans or not – the event is open to anyone who is interested and will be respectful.

WHEN and WHERE?: Join us on November 11 at 7p.m. on Jitsi by following the link

************
TransProstori potekajo enkrat mesečno, izmenično s podpornimi skupinami, ki jih organiziramo pri TransAkciji.
Vsako srečanje je namenjeno specifični temi, ki je lahko povezana s transspolnostjo ali pa morda na prvi pogled ne. Koncept TransProstora je torej odprto pogovorno srečanje, kjer ste dobrodošle_i vse_i, ki vas določena tematika zanima, še posebej pa tiste_i, ki čutite, da se vas tematika tako ali drugače dotika. Edini pogoj je upoštevanje skupnih dogovorov za zagotavljanje varnejšega prostora.
Ker želimo, da TransProstori obravnavajo teme, ki vas najbolj zanimajo, bomo vseskozi sprejemale_i ideje za prihodnja srečanja. Lahko nam jih podate v živo ali pa pišete na info@transakcija.si.