Postani prostovoljka_ec pri TransAkciji!

Motiv in design: Nuka Horvat

Pri Zavodu TransAkcija spet iščemo nove prostovoljke_ce, ki bi se želele_i pridružiti naši ekipi in skupaj z nami aktivno delovati na področju človekovih pravic transspolnih oseb in prispevati h grajenju trans ter širše LGBTIQ+ skupnosti.

Kaj počnemo?

Naše aktvnosti so – zahvaljujoč včasih trdemu, a tudi zabavnemu delu – iz leta v leto bolj pestre: organizacija izobraževalnih dogodkov (npr. TransProstori), strokovnih srečanj (TransMisija), umetniških projektov (foto razstava),  lastna video produkcija TransTube, grafično in spletno oblikovanje, pisanje publikacij in avtorskih prispevkov (Transpektive), ustvarjanje virov s področja transspolnosti, podporne skupine za transspolne osebe, zagovorništvo – pravno priznanje spola in zdravstvena oskrba trans oseb, itd. Letos k temu dodajamo še teme, ki bodo v 2021 posebej aktualne, in sicer medicinska tranzicija, razkritje in nebinarnost. Kot prostovoljka_ec boš tako lahko sodeloval_a pri razvoju vsebin s teh področij in morda celo pri medvrstniški podpori. S tem, ko smo dobile_i svojo prvo pisarno, pa se odpirajo tudi možnosti pomoči pri urejanju naše knjižnice, prostora in še marsikaj!

Komu je poziv namenjen?

Vesele_i smo vsake_ga posameznice_ka, ki tako kot me_i želi v duhu solidarnosti in transfeminizma ustvarjati boljšo, lepšo in varnejšo prihodnost za vse osebe, ne glede na spolno identiteto ali spolni izraz. Posebej lepo k sodelovanju vabimo trans osebe, LGBIQ+ osebe in vse, ki raziskujete svojo spolno identiteto/izraz, saj je prostovoljstvo tudi najboljši način, kako najti sebi podobne osebe in se ob tem veliko naučiti. Ne bojte se, tudi če še niste dobre_i poznavalke_ci področja, pri Zavodu TransAkcija bodočim prostovoljkam_cem nudimo mentorstvo, uvodno usposabljanje, izobraževanja in dobro družbo ekipe zaposlenih in prostovoljk_cev.

Kako se prijaviš?

Če se najdeš v opisu, prosimo da izpolniš prijavnico

Prijave bodo odprte do 22. januarja 2021.

Po prijavi boš prejel_a vabilo na na kratek spoznavni pogovor z mentorjem_ico prostovoljstva, ki bo potekal preko spleta.

Za vsa dodatna vprašanja in pojasnila lahko pišeš na evan.grm@transakcija.si ali pa počakaš na uvodni pogovor in odgovore izveš tam.

Toplo vabljene_i!

Ekipa TransAkcije na Paradi ponosa 2019