TransProstor: Nebinarnost

Zavod TransAkcija in Maribor skozi rožnata očala združujemo moči pri prvem TransProstoru v 2021, in sicer se bomo posvetile_i temi nebinarnosti. Prejemamo namreč vedno več vprašanj nebinarnih oseb in tistih, ki si želijo temo bolje razumeti oziroma biti čim boljše zaveznice_ki nebinarnih oseb.
Skupaj bomo iskale_i odgovore na najpogostejša vprašanja in pa na vsa vprašanja, ki jih boste prinesle_i s seboj: Kako nebinarne osebe razumemo svoje identitete? Kakšne so izkušnje nebinarnih oseb v Sloveniji? Kako se nebinarne osebe znajdemo, ko se moramo izražati v slovenskem jeziku? Ali nebinarne osebe vstopajo v proces medicinske tranzicije in kako? Z nami bodo nebinarne osebe, ki bodo delile svoje izkušnje in razmišljanja.
Pridruži se nam v sredo, 20. 1. ob 19h na spletni platformi Jitsi. Preprosto klikneš na povezavo in že si z nami: https://meet.jit.si/TransProstorNebinarnost201
************
Maribor skozi rožnata očala je program v okviru MKC Maribor, ki z informacijami, literaturo, druženjem, nasveti in različnimi aktivnostmi naslavlja LGBTIAQ+ tematike.
TransProstore pri TransAkciji organiziramo enkrat mesečno. Vsako srečanje je namenjeno specifični temi, ki je lahko povezana s transspolnostjo ali pa morda na prvi pogled ne. Koncept TransProstora je torej odprto pogovorno srečanje, kjer ste dobrodošle_i vse_i, ki vas določena tematika zanima, še posebej pa tiste_i, ki čutite, da se vas tematika tako ali drugače dotika. Edini pogoj je upoštevanje skupnih dogovorov za zagotavljanje varnejšega prostora.
Ker želimo, da TransProstori obravnavajo teme, ki vas najbolj zanimajo, bomo vseskozi sprejemale_i ideje za prihodnja srečanja. Lahko nam jih podate v živo ali pa pišete na info@transakcija.si.