‘Skok v neznano’: pogovor ob izidu Coming out zina

Motiv in dizajn: Katarina Durič

Vablimo vas na pogovor ob izidu Coming out zina,

ki bo v četrtek, 14. oktobra ob 18:00

v Pritličju (Mestni trg 2).

Z veseljem in ponosom najavljamo izid Coming out zina, ki smo ga pripravile_i pri TransAkciji v sodelovanju s številnimi LGBTIQ+ osebami z vseh koncev Slovenije!

Coming out oz. razkritje se vseskozi kaže kot ena najbolj ključnih tem za LGBTIQ+ osebe, ne glede na to, kje na svoji poti s(m)o. Prav zato smo ga pri TransAkciji letos izbrale_i kot enega izmed fokusov dela, nato pa naše ugotovitve in vaše stvaritve združile_i v Coming out zinu! V njem se prepletajo misli, izpovedi, umetniške stvaritve, ugotovitve ankete o coming outu in izkušnje – nerodne, žalostne, smešne in prisrčne. Coming out je kompleksen, intimen in nepredvidljiv proces, je ‘skok v neznano’, kot pravi eden izmed citatov v zinu.

Na dogodku bomo predstavile_i zin, nato pa se bomo o njem in njegovi zanimivi in raznoliki vsebini pogovarjale_i skupaj z osebami, ki so uredile_i, oblikovale_i in s prispevki na najrazličnejše načine soustvarile_i končno krasoto, ki obsega kar 140 strani! Prostor bo za deljenje vaših izkušenj s coming outiom in za vprašanja, prav tako pa si bomo ogledale_i posamezne izseke zina, ki se nam bodo zdeli najzanimivejši…

Omejeno število tiskanih izvodov Coming out zina bo mogoče dobiti na dogodku, brezplačno seveda.

Prve pol ure je namenjeno temu, da lahko v Pritličju ob pijači v miru prelistate svoj izvod zina, ob 18:30 pa začnemo s predstavitvijo in pogovorom.

Toplo vabljene_i – tudi oziroma še posebej, če je to za vas prvi LGBTIQ+ dogodek!

_________

PCT POGOJI:
Dogodka se udeležite le, če ste zdrave_i, nimate simptomov okužbe z novim koronavirusom in niste bile_i izpostavljene_i tveganjem za okužbo z novim koronavirusom. V Pritličju je obvezno nošenje mask.
Za udeležbo na dogodku je treba dokazati, da oseba izpolnjuje enega od PCT pogojev:
• negativni rezultat hitrega ali PCR testa na virus COVID-19
• dokazilo o cepljenju proti COVID-19
• potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev