Postani prostovoljka_ec pri TransAkciji!

Oblikovanje in motiv: Katarina Durič

Pri Zavodu TransAkcija spet iščemo nove prostovoljke_ce, ki bi se želele_i pridružiti naši ekipi in skupaj z nami aktivno delovati na področju človekovih pravic transspolnih oseb in prispevati h grajenju trans ter širše LGBTIQ+ skupnosti.

Si to prav ti? Potem priporočamo, da si prebereš spodnje informacije. Poleg tega pa se lahko udeležiš tudi dogodka TransProstor: O prostovoljstvu pri TransAkciji, ki bo 12. 1. ob 18:00 na spletu, kjer bomo predstavile_i prostovoljstvo in odgovarjale na vprašanja z namenom, da si lažje predstavljaš, kako prostovoljstvo izgleda.

Kaj pri TransAkciji počnemo?

Naše aktivnosti so – zahvaljujoč včasih trdemu, a tudi zabavnemu delu – iz leta v leto bolj pestre: organizacija izobraževalnih dogodkov (npr. TransProstori)in druženj, letnih strokovnih srečanj (TransMisija), umetniških projektov/projektov vidnosti (foto razstava),  lastna video produkcija TransTube, grafično in spletno oblikovanje, pisanje publikacij in avtorskih prispevkov (Transpektive), ustvarjanje virov s področja transspolnosti, podporne skupine za transspolne osebe, zagovorništvo – pravno priznanje spola in zdravstvena oskrba trans oseb, sodelovanje na petkovih druženjih Plac zate itd. Letos k temu dodajamo še teme, ki bodo v 2022 posebej aktualne, in sicer nebinarnost, ustvarjanje in nadgradnja LGBTIQ slovarja, vključujoč jezik, ustvarjanje binder sheme, . Kot prostovoljka_ec boš tako lahko sodeloval_a pri razvoju vsebin s teh področij in morda celo pri medvrstniški podpori.

Komu je poziv namenjen?

Vesele_i smo vsake_ga posameznice_ka, ki tako kot me_i želi v duhu solidarnosti in transfeminizma ustvarjati boljšo, lepšo in varnejšo prihodnost za vse osebe, ne glede na spolno identiteto ali spolni izraz. Posebej lepo k sodelovanju vabimo trans osebe, LGBIQ+ osebe in vse, ki raziskujete svojo spolno identiteto/izraz, saj je prostovoljstvo tudi najboljši način, kako najti sebi podobne osebe in se ob tem veliko naučiti. Ne bojte se, tudi če še niste dobre_i poznavalke_ci področja, pri Zavodu TransAkcija bodočim prostovoljkam_cem nudimo mentorstvo, uvodno usposabljanje, razna izobraževanja in dobro družbo ekipe zaposlenih in prostovoljk_cev.

Kako se prijaviš?

Če se najdeš v opisu, prosimo da izpolniš prijavnico

Prijave bodo odprte do 30. januarja 2022.

Po prijavi boš prejel_a vabilo na na kratek spoznavni pogovor z mentorjem_ico prostovoljstva, ki bo potekal preko spleta.

Za vsa dodatna vprašanja in pojasnila lahko pišeš na evan.grm@transakcija.si ali pa počakaš na uvodni pogovor in odgovore izveš tam.

Toplo vabljene_i!

Ekipa TransAkcije na ljubljanski paradi ponosa 2021