Stop transfobiji pod krinko svobode govora

Kaj vse se skriva za masko svobodnega izražanja

 

 
Vse več je neokusnih šal, zasmehovanja, in nespoštljivega govora, ki je zamaskiran pod krinko svobode govora oz. pravice do izražanja svojega mnenja. Družbene skupine, ki so tarča teh svobodnih izražanj mnenj s(m)o vsekakor tudi trans osebe in LGBTIQ+ skupnost.
 
Pri TransAkciji smo se v letu 2021 v sklopu projekta, ki ga je omogočila ILGA-Europe, raziskovale_i katera sovražna mnenja, izražena pod krinko svobode govora, trans in LGBTIQ+ osebe najpogosteje opažamo in slišimo in katera nas najbolj bolijo in skrbijo.
 
Ta sovražna sporočila in ideje smo naslovile_i in s svojim kreativnim kvir uporom in jezo oblikovale_i izvirne in hudomušne odgovore, ki jih lahko uporabimo v živo ali na spletu, ko smo priča sovražnim sporočilom o LGBTIQ+ skupnosti.
 
V sklopu projekta smo oblikovale_i plakat, dve grafiki in štiri kratke stripe, ki jih lahko uporabljate za osveščanje na spletu. Stripi obstajajo tudi v verziji, kjer lahko osebe same dopolnite svoj odziv na sovražna sporočila pod masko svobode govora.
 
Ilustracija in oblikovanje: ekipa TransAkcije

Materiali so za download na voljo v mapi na tej povezavi.

Materiali so na voljo za prosto uporabo, ob uporabi pa prosimo, da nas navedite kot vir in/ali nas označite v objavi.

Želite svoj izvod plakata in/ali nalepk grafik in stripov? Izpolnite ta obrazec in brezplačno vam jih bomo poslale_i.