Druženje trans mladih in staršev trans oseb

Druženje trans mladih in staršev trans oseb

Sobota, 21. maj, 12:00 – 15:30, WOOP! Arena

Z navdušenjem napovedujemo naše prvo srečanje za trans mlade in starše trans oseb. Že kar nekaj časa prejemamo prošnje tako s strani trans mladostnic_kov kot staršev trans oseb, naj organiziramo dogodek, kjer lahko spoznajo sebi podobne osebe in sedaj je tukaj.

Srečanje trans mladih in staršev trans oseb bo potekalo pod isto streho, vendar v ločenih prostorih. Vse_i se bomo dobile_i 11:45 pred WOOP! Areno v BTC v Ljubljani, obe aktivnosti pa se začneta ob 12:00.
Po zboru se bomo ločile_i v dve skupini, mlade_i bodo v spremstvu naših mladinskih delavk_cev šle_i na bowling, starši pa bodo skupaj s člani_cami naše ekipe šle_i v kavarno na pogovor. Po dveh urah bowlinga in pogovorov se bomo vse_i zbrale_i za druženje ob kosilu s picami. 

Informacije za trans mlade:

Za vse trans mlade osebe organiziramo bowling, steze so rezervirane za 2 uri. Z mladimi bodo ves čas mladinske_i delavke_ci in člani_ce naše ekipe, ki bodo poskrbeli_e, da bo vse, kot mora biti.

Želiš priti na dogodek in spoznati druge trans mlade, ampak ti bowling ne diši? Ni problema, pridi kljub temu. S seboj lahko prineseš npr. kakšne svoje najljubše videoigrice ali kaj drugega, kar bi želel_a deliti z drugimi mladimi, ali pa pridi samo spoznat nove ljudi, hengat in jest prigrizke.

Glede na to, da bo srečanje potekalo v času kosila, bomo za mlade organizirale_i tudi kosilo (pice in brezalkoholne pijače).
Namen dogodka je sproščeno druženje in zabava, omogočanje prostora za medsebojno spoznavanje in grajenje skupnosti trans mladostnic_kov.

Na dogodek lahko pridejo trans mladi skupaj s starši, ki gredo na srečanje trans staršev, ali pa brez staršev. Seveda lahko z vami pridejo tudi prijatelji_ce, partner_ka ali druge bližnje osebe.

Vabljene so vse trans in spolno nenormativne mladostnice_ki, ne glede na vašo spolno identiteto, izgled ali dejstvo, a ste (bile_i) v medicinski tranziciji ali ne.

Dogodek je namenjen mladim do 20 let, seveda pa ne bo nihče preverjal ali ste že nekaj dni ali mesecev čez to starostno mejo.

Informacije za starše trans oseb:

Za starše trans oseb smo rezervirale_i nekaj miz v kavarni Woop Arene, kjer se boste lahko v miru medseboj spoznavale_i. Z vami bo do tudi člani_ce naše ekipe, tudi socialni delavec, ki je trans oseba, ki bodo z veseljem odgovarjale_i na vsa vaša vprašanja in ponudile_i dostop do raznih informacij, publikacij, itd.

Na dogodek lahko pridejo tako starši, ki bodo svoje trans mladostnice_ke pripeljali na srečanje trans mladih, kot starši, ki se želijo dogodka udeležiti brez svojih otrok.
Vabljene_i so tudi vaše_i partnerke_ji, stari starši in drugo ožje sorodstvo tako biološke kot izbrane družine. 

Pomembne informacije:

Na dogodek se je obvezno predhodno prijaviti.
Prijava: na tej povezavi
Prijave zbiramo do petka, 13. maja do 12:00.

Stroške bowlinga in pijače ter prehrane krije Zavod TransAkcija. 

Registracija pri WOOP! Areni:
Pred prihodom se morajo vse_i udeleženke_ci registrirati preko spletne povezave https://shop.woop.fun/login.html Potrdite strinjanje z izjavo odgovornosti, ki jo ob prihodu podpišete njihov sistem. Tisti, ki ste WOOP! že obiskale_i in imate registracijo urejeno, te ne potrebujejo ponovno urejati.

*********************

Dogodek omogočajo Astraea Lesbian Foundation for JusticeMama Cash in Mestna občina Ljubljana.