Trans tabor 2022: sprejemamo prijave!

Grafična podoba: Katarina Durič

Z veseljem vabimo na Trans tabor 2022,

ki bo med 23. in 25. septembrom v Ajdovščini,

in sicer vse osebe s trans in nebinarnega spektra stare 15 ali več!

Septembra se bomo s TransAkcijo podale_i na trans tabor na drugo stran Nanosa, v Mladinski hotel Ajdovščina. Skupaj bomo preživele_i en super, skupnostni trans vikend z raznolikim programom; ta bo vključeval vse od spoznavnih aktivnosti, učenja znakovnega jezika, druženja in gibanja v naravi in okolici hostla (ki ponuja park, velika igrišča in celo skatepark!), pa interaktivne tematske delavnice na teme, pomembne za trans osebe, npr. tranzicija in pravno priznanje spola v Sloveniji, nebinarnost skozi umetniško ustvarjanje, aktivizem itd., manjkale pa ne bodo niti priložnosti za bolj umirjeno ali zabavno henganje – skratka, potrudile_i se bomo, da se bo izkušnjo dalo do neke mere prilagoditi tako, da bo vsaka oseba lahko dobila od tabora to, kar si želi.

Kdaj?: 23. september (petek) – 25. september (nedelja) 2022

Zbor udeleženk_cev bo v petek, 23. 9., ob 16:00 v Ljubljani, povratek v Ljubljano pa predvidoma do 17:00 v nedeljo, 25. septembra. Kako gremo v Ajdovščino?

– skupinsko: v Ajdovščino in nazaj bomo potovale_i z najetim avtobusom iz Ljubljane. Točno lokacijo odhoda iz Ljubljane bomo prijavljenim sporočile_i naknadno.

– samoorganizirano: dogodka se je mogoče udeležiti tudi z lastnim prevozom

Kje bomo bivale_i?: Mladinski hotel Ajdovščina: https://www.hostel-ajdovscina.si/sl/ Prostor žal NI primeren za osebe, ki uporabljajo voziček.

Kaj pa mladoletne osebe? Za mladoletne osebe (15+) je obvezno pisno soglasje starša/staršev/skrbnice_ka. Če si star_a 15-17 se tabora lahko udeležiš, če imaš soglasje.

Koliko tabor stane? Vse stroške skupinskega prevoza, prehrane (3 obroki dnevno in prigrizki) ter prenočitve (2 noči) krije Zavod TransAkcija. Trans tabor je torej za vse udeleženke_ce brezplačen. Računamo na to, da se tiste_i, ki se prijavljate, kljub temu zavedate, da vse prijave jemljemo resno, zato lepo prosimo, da jih izpolnete le če resno mislite in boste ob nadaljni komunikaciji odzivne_i.

Kdo bo vodil tabor? Trans tabor 2022 organizira Zavod TransAkcija. V pripravljalnem oz prep team-u smo Evan (vodja tabora), Alenka, Iva, Nuka, Nai, Jaka in Lea, same fajn trans in kvir osebe z veliko tovrstnimi izkušnjami. Ves čas tabora bosta za pogovor po potrebi na voljo dve varni osebi.

PRIJAVA: Na dogodek se je obvezno predhodno prijaviti. Od udeleženk_cev se pričakuje udeležba za celotno trajanje tabora. Prav tako se pričakuje, da v primeru sprememb, prijavljena oseba takoj sporoči, če izve, da se tabora ne bo mogla udeležiti. S tem se omogoči udeležbo drugi osebi. Za udeleženke_ce je na voljo 17 mest.

PRIJAVNICA

Če imaš kakršnokoli dodatno vprašanje, piši na info@transakcija.si.

Trans tabor 2022 je omogočil IGLYO – The International Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer and Intersex (LGBTQI) Youth & Student Organisation.

Grafična podoba: Katarina Durič

Najlepše vabljene_i!