Shema za zastave

Opolnomočenje trans skupnosti za mesec ponosa

TransAkcijina shema za zastave deluje po principu skupnostne solidarnosti.
Naš namen je opolnomočenje trans skupnosti z zastavami, ki so jim lastne. Želimo, da čim več oseb, ki potrebuje svojo zastavo za prajd, do nje pride na čim bolj etičen in lokalen način. Skupnosti želimo ponuditi rešitev, ki deluje v skladu z našimi vrednotami: transfeminizem, anti-kapitalizem in okolju bolj prijazna proizvodnja!

Kaj je shema za zastave?

Shema je sistem, ki temelji na radodarnosti posameznic_kov za opolnomočenje skupnosti. Osebe, ki imajo več finančnih sredstev, ali pa želijo podpirati lokalno trans skupnost z oprijemljivimi dejanji, lahko to storijo preko naše sheme. Shema namreč omogoča medsebojno materialno podporo in skuša zagotoviti, da nobena oseba ne bi ostala praznih rok.
Shema ni trgovina – sodelujemo z organizacijo s komercialnimi storitvami (firma za izdelavo zastav) in izdelke lahko naročiš, kot bi v navadni trgovini, vendar pa shema omogoča fleksibilno ceno in razne možnosti donacij in izmenjav.

Zakaj zastave?

Parada ponosa je trenutek združitve veliko raznolikih trans kvir oseb. Zastave – orodje vizibilnosti – so del dolge kvir tradicije. Vihrati sebi lastno zastavo pomeni mnogim trans osebam ogromno, saj je parada ena izmed redkih priložnosti, ko se ustvari varen, glasen in brezkompromisen prostor, namenjen ponosnemu izkazovanju svojih pisanih identitet. Žal so kvalitetne zastave večinoma drage, ali pa težko dostopne, ker veliko – predvsem mladih oseb – nima možnosti kupovanja preko spleta. Zato smo pomislile_i na to rešitev!

Kaj shema omogoča?

V okviru sheme lahko:

  • prosiš za brezplačno zastavo
  • kupiš zastavo na lastne stroške
  • doniraš denar za nakup zastav
  • doniraš ali zamenjaš zastavo

Če se interesiraš za katerokoli izmed možnosti, piši Lei Aymard.

Koliko stanejo zastave?

Za naročanje je vrednost zastav 30 eur /kos ampak dobavitelj nam da popust -50%.  Cena naročanja je torej 15, če izbereš osebni prevzem v naši pisarni. Če želiš, da ti zastavo pošljemo, je potrebno dodati še 3 evros za poštnino (za eno zastavo).
Tudi pošiljanje v tujino je možno – cena poštnine je odvisna od države, najprej preveri pri Lei.

Če nimaš denarja, lahko prosiš za brezplačno zastavo. Placas lahko tudi samo kolikor zmores, na voljo pa je tudi (brezplacna) zamenjava zastave.

Kakšne so zastave in produkcija?

Zastave so velike 100×150 cm in so izdelane s Hi-Fi digitalnim tiskom na 100% navtični poliester 115g/m2. Po tiskanju je material skrbno ročno zašit. Vsaka zastava je posebej označena in pakirana. Na voljo so klasične zastave, pa tudi zastave z motivom po lastni želji. Na voljo sta dva modela: eyelet (luknje za obešanja) ali žepek (za natakniti na palico).

Zastave naročamo pri: Italiana Bandiere. Firma ima produkcijo v Sloveniji, zato zastava ne rabi potovati daleč, ampak se celoten proces izvaja v Sloveniji. Podpirajo shemo s popustom za vse naročanje preko sheme.

Kar se tiče vpliva na okolje, je firma pred mnogimi leti prešla na črnila na vodni osnovi in za proizvodnjo uporabljajo zeleno elektriko.

Kako naročiti zastavo?

Naročanje je podobno kot navaden nakup, posebnost pa je, da pride cejneje, kot da bi naročil_a zastavo sam_a. TransAkcija nabavlja zastave 4x letno. Za naročanje piši Lei Aymard.

Kako prositi za brezplačno zastavo?

Pri shemi za zastave lahko prosiš za brezplačno zastavo. Če ti je prodajna cena previsoka, vendar pa vseeno zmoreš prispevati določeno vsoto, lahko doniraš tudi poljubni znesek. Naročanje brezplačne zastave je omejen na eno zastavo na osebo. Če želiš naročiti svojo zastavo, piši Lei Aymard.

Kako donirati za shemo zastav?

Donacije so v celoti uporabljane za nakup zastav osebam, ki nimajo dovolj denarja, ali pa ga sploh nimajo. Število prošenj, ki jih prejmemo za zastonj zastave, vsekakor presega naše zmožnosti nabave brez vaše pomoči, zato so vse donacije izredno dobrodošle in vaš doprinos k skupnosti neprecenjiv!
Ob donaciji prosim definirajte namen donacije kot: “donacija za zastave“.

Nakazilo na transakcijski račun:

Naziv:Zavod TransAkcija
Naslov:Vodnikova cesta 8, 1000 Ljubljana
IBAN:SI56 6100 0001 1342 848
SWIFT/BIC:HDELSI22
Referenca:NRC (ni podana)
Namen:Donacija za zastave

Kako donirati ali zamenjati zastavo?

V shemi lahko doniraš zastavo in/ali jo zamenjaš. Za zamenjavo in/ali donacijo zastav piši Lei Aymard. Donacije in zamenjave so možne fizično, s prehodnim dogovorom, v naši pisarni; 1, Trg Prekomorskih Brigad 1, 1000 Ljubljana (3. nadstropje, pisarna 317), ali po pošti: Zavod TransAkcija, Vodnikova 8, 1000 Ljubljana.

Primer zastav na voljo: