Trans* pogovorna skupina

TERMINI TRANS* POGOVORNIH SKUPIN V JULIJU:

Četrtek, 6. 7. 2023, 17:00 – SOOČANJE Z NASILJEM
Sreda, 19. 7. 2023, 17:00 – TRANS TELESA POLETI

Trans pogovorna skupina je prostor, ki nas povezuje v omogočanju odprtega, podprtega in zanimivega dialoga med trans* osebami. Varno in zaupno okolje omogoča odprto izmenjavo mnenj, nasvetov in novih perspektiv. Skupaj gradimo močno in povezano trans* skupnost, kjer se lahko vse_i počutimo slišane, spoštovane in razumljene.

V ospredju pogovornih skupin je vedno določena tematika, ki jo želimo raziskati in razumeti skupaj, saj je pomembna za nas kot trans osebe in trans skupnost(i). Skupaj raziskujemo, se odpiramo in pogovarjamo o temah, kot so tranzicija, (spolne) identitete, stigme in privilegiji, oblike podpore in opore, pravice trans oseb, zdravstvena oskrba, spolna disforija, samopodoba in samospoštovanje, odnosi in intimnost, družinski, prijateljski in partnerski odnosi, trans kultura, mediji in javno mnenje, ter o mnogih drugih aktualnih temah, ki nas kot trans* skupnost(i) zadevajo in zanimajo.
 
Trans* pogovorne skupine so prostor za aktivno sodelovanje, izražanje mnenj, postavljanje vprašanj in priložnost, da prisluhnemo drug_a drugi_emu s spoštovanjem in zanimanjem. Vsako srečanje je namenjeno ustvarjanju varnega okolja, kjer se lahko svobodno, sproščeno in brez strahu izrazimo.

Pogovorne skupine potekajo po vnaprej napovedanem mesečnem urniku v hibridni obliki – z izvedbo tako v živo kot preko spleta. Izvedba v živo poteka v naših prostorih na naslovu Trg prekomorskih brigad 1, 1000 Ljubljana. Naša pisarna je v 3. nadstropju, soba št. 317 – vhodna vrata vidite takoj, ko izstopite iz dvigala.

Trans* pogovorne skupine so namenjene vsem transspolnim in spolno nenormativnim osebam, ter osebam, ki prevprašujejo lasten spol v povezavi s spolom, ki jim je bil pripisan ob rojstvu. Skupine so namenjene vsem, ne glede na to kje znotraj ali onkraj spektra transspolnih idenitet se uvrščate.

Novi_e člani_ce ste vedno dobrodošle_i!
Na skupino lahko pridete tudi samo enkrat, udeležba vas ne zavezuje k rednemu obiskovanju srečanj. *************************************************************************************************

POMEMBNO!

Pogovorne skupine so namenjene izmenjavi izkušenj in poglobljenemu pogovoru in niso namenjene reševanju osebnih stisk ali nudenju terapevtske pomoči. Vsi pogovori in informacije, ki se delijo v okviru pogovorne skupine, so namenjeni zgolj izmenjavi in spodbujanju razumevanja ter poglobljenega razmišljanja o tematikah, ki jih obravnavamo. Pogovorne skupine ne morejo nadomestiti psihosocialne strokovne pomoči. V primeru, da iščete tovrstno podporo, priporočamo, da si ogledate naše programe svetovanj, podpornih skupin, ali pa se obrnete na ustrezne strokovnjake_inje, svetovalne službe ali organizacije, ki lahko nudijo ustrezno strokovno pomoč.

*************************************************************************************************

Potrebujete več informacij ali imate kakšno vprašanje? Pišite nam na info@transakcija.si.