Feminizacija telesa z metodami liposukcije in/ali presaditve maščobe

Za osebe, ki si želijo preoblikovati telo s pomočjo kirurgije, je samoplačniško na voljo več posegov in metod tudi v Sloveniji.

Liposukcija

Liposukcija je kirurško odstranjevanje maščob. To opravijo specializirani kirurgi in ambulante. Največkrat se opravi z lokalno anestezijo ali splošno anestezijo. Rezultati so vidno takoj. Posegi načeloma trajajo od 1 ure pa do 4 ur. Po posegu so vidne minimalne brazgotine na mestu vboda.

Kavitacija

Kavitacija je neinvazivna metoda za odstranjevanje maščob. Z liposukcijo je rezultat takojšen, s kavitacijo pa se znebiš maščob postopoma. Prvi rezultati so vidni takoj po tretmaju.

Presaditev maščobe

Pri tej novi metodi se prenaša maščevje, predhodno odvzeto s pomočjo liposukcije. Odvzeto maščevje se z različnimi postopki (sedimentacija, centrifugiranje, pranje in filtracija) pripravi za presaditev. Uporabna je približno ena tretjina odvzetega maščevja.

Uporablja se večinoma na obrazu (izpopolnjevanje lic, zmanjševanje globokih gub, povečevanje ustnic), za povečevanje dojk in korekcije bokov, stegna, zadnjice itd.