Spolne igrače – sex toys

Spolnost je področje, ki je za marsikatero trans in spolno nenormativno osebo, lahko precej občutljivo. Občutki spolne disforije namreč marsikomu preprečujejo, da bi v spolnost vključeval_a določene dele svojega telesa. Kot pri vsaki varni in zdravi spolnosti je zato raziskovanje same_ga sebe in komunikacija s svojimi spolnimi partnerkami_ji zelo pomembna. Razne trans osebe pravijo, da jim je uporaba določenih spolnih igrač, ki so bile razvite prav z mislijo na potrebe trans oseb in trans teles, zelo pomagala pri zmanjševanju spolne disforije in doživljanju užitkov v spolnosti.


Kot pri raznih drugih pripomočkih je na internetu mogoče najti zelo veliko raznih spolnih igrač namenjenih trans osebam. Najboljše je, da raziščeš vsebine in poskušaš najti nekaj, kar meniš, da bi ustrezalo tvojim potrebam in željam.

Izkušnje trans oseb s spolnimi igračami

The Joystick imam že skoraj 2 leti in ga naravnost obožujem. Je zelo enostaven za uporabo, izgleda super realistično, lahko se uporablja za solo-play ali pa s partnerjem, ima rezervoar za lube ali DIY spermo, ki jo lahko “ejakuliraš” in s tem imaš občutek kot, da je penis res tvoj. Uporablja se ga lahko z vklopljenim vibratorjem ali pa brez. Moj partner pravi, da je tudi občutek, ko ga uporabljam na njem, kot bi bil resničen. Posebnost Joysticka je ta, da zanj ne potrebuješ posebne harness, ampak lahko sam doma narediš svoj harness iz spodnjih hlač (video kako, je na njihovi spletni strani). Tako med seksom nosiš le spodnje perilo in zato nimaš občutka kot, da uporabljaš strap-on ali kaj podobnega. Vibrator, ki je zraven ima ogromno različnih možnosti vibriranja, glavica pa je narejena iz zelo mehkega silikona, ki se dotika tvojega klitorisa in tako lahko oba s parterjem_ko doživita orgazem. Vibrator lahko čuti tudi partner_ka (odvisno od moči vibriranja). The Joystick je lahko za marsikoga predrag, a meni osebno se zdi, da se je splačalo. Res mi daje občutek, kot da sploh ne uporabljam sex toy, ampak da je penis moj. Je pa res, da ne garantiram, da bo všeč prav vsakemu.”

(trans moški)

“Ko imam spolni odnos uporabljam strap on. Ko zamenjam punco, zamenjam lulek. Drugače imam samo strap on, to je to, nikoli pa si ga ne snamem med spolnim odnosom.”

(trans moški)