Umetni nohti

Umetni nohti so priročna alternativa lakiranju. Trajnost je velika (do več mesecev) in manj poškodujejo nohte kot geli. Lahko jih uporabljaš, kadar želiš dolge ali zelo dolge nohte takoj, in jih odlepiš, ko jih ne želiš več.

Lahko jih tudi strižeš in oblikuješ po želji – torej lahko jih tudi oblikuješ in nosiš kratke za diskretno feminizacijo rok. So tudi zelo priročna tehnika za zakritje poškodovanih, zelo kratkih nohtov ali “delovnih” nohtov. Težava lahko nastane sicer s predolgimi nohti, saj je zelo težko tipkati in normalno prijemati predmete.

Večina umetnih nohtov se prodaja v raznih velikostih skupaj v eni škatli. Zato je najprej potrebno izbrati velikost, ki ti ustreza. Po navadi je na voljo tudi tabela z velikostmi, s katero si lahko pomagaš.

Ko zaključiš izbor nohtov, očistiš nohte (s pilico). Glede na znamko so lahko nohti samolepilni ali ne. Npr. znamka Impress ima ponavadi samolepilne izdelke, medtem ko Kiss prodaja načeloma navadne umetne nohte, za katere je potrebno na noht najprej nanesti lepilo.

Če imaš samolepilne nohte, odpri folijo, umetni noht postavi nad svoj noht, poglej, da ni poševno nastavljen ter ga, ko si zadovoljen_na s postavitvijo, močno pritisni na noht za 5 sekund.

Če nohti niso samolepilni, nanesi lepilo, ki je priloženo. Postavi umetni noht nad svoj noht, poglej, da ni poševno nastavljen in ga, ko si zadovoljen_na s postavitvijo, močno pritisni na noht.