Svetovanje

Skupaj je lažje. Motiv in design: Nuka Horvat

Svetovanje in medvrstniška podpora ponujata možnosti pogovora o vprašanjih in stiskah povezanih z doživljanjem spolne identitete in/ali spolnega izraza in pridobitve informacij o pomembnih temah za transspolne osebe, kot so proces medicinske tranzicije, menjava spolnega identifikatorja in imena na osebnih dokumentih, aktivnosti namenjene transspolnim osebam, itd.

Svetovanje je brezplačno.
Nove osebe vedno dobrodošle.

Svetovanje ponujamo transspolnim osebam in njihovim bližnjim osebam z namenom vzpostavitve pogovora ter podpore o vprašanjih in stiskah, ki jih osebe doživljajo zaradi spolne identitete in/ali izraza. Svetovanje je namenjeno vsem transspolnim osebam, ne glede na spolno identiteto, osebam, ki doživljajo neujemanje med spolom, pripisanim od rojstvu, in doživljanjem samih sebe, pa morda še nimajo oblikovane spolne (dis)identitete, ter tistim, ki se s spoznanjem, da je nekdo od bližnjih transspolna oseba, ravno tako soočajo z vprašanji in dilemami.

Vabljene_i ste tudi vse raznolike osebe z raznimi osebnimi okoliščinami kot so rasa, etnična pripadnost, invalidnost, zaposlitveni status, itd. Z drugimi besedami; vabljene_i ste nebele osebe, spolne delavk_ce, invalidi_ke oz. osebe, ki živijo z oviranostmi, osebe s težavami v duševnem zdravju in (samo)diagnozami, nevroatipične/nevroraznolike osebe, itd.

Svetovanje izvajamo preko osebnega ali spletnega pogovora, enkratno ali kontinuirano, na podlagi predhodnega dogovora o terminu srečanja/videoklica.
Poleg terminov v živo so tako na voljo tudi svetovanja preko videoklicev, telefona ali emaila, vse na podlagi vnaprejšnjega dogovora. Na spletu svetovanje poteka v obliki spletnih videoklicev na platformi jitsi, ki je varna in preprosta za uporabo ter ne zahteva ustvarjanje novega profila in/ali downloadanje namestitvenih komponent. Želiš pogovor, vendar imaš disforijo glede svojega glasu ali pa je morda zate nevarno, da se naglas pogovarjaš v okolju, kjer prebivaš? Brez skrbi, na jitsi se lahko tudi chata brez uporabe kamere in/ali mikrofona.

Se želiš dogovoriti za termin? 

Lokacija:

Svetovanja se izvajajo v našem prostoru na naslovu Trg prekomorskih brigad 1, 1000 Ljubljana 
Pisarna je v 3. nadstropju, soba št. 317 – vhodna vrata vidite takoj, ko izstopite iz dvigala.
♿ Prostor je dostopen za osebe z različnimi zmožnostnimi oz. osebe, ki uporabljajo voziček. Pred stavbo je klančina, v stavbi pa dvigalo.

*****************************************************************************

Pogoj PCT: za udeležbo na dogodkih v živo velja naslednje:

Do nadaljnjega velja, da dogodkov v živo lahko udeležite le, če ste zdrave_i, nimate simptomov okužbe z novim koronavirusom in niste bile_i izpostavljene_i tveganjem za okužbo z novim koronavirusom.
Za udeležbo na dogodkih je treba dokazati, da oseba izpolnjuje enega od PCT pogojev:

  • negativni rezultat hitrega ali PCR testa na virus COVID-19
  • dokazilo o cepljenju proti COVID-19
  • potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptoma ni minilo več kot šest mesecev

V našem prostoru je obvezno je nošenje mask ter razkuževanje rok, seveda pa tudi upoštevanje vseh morebitnih drugih ukrepov, ki bodo veljavni v času izvedbe dogodka. Hvala za razumevanje. 

*****************************************************************************

Informacije o trans in LGBIQ+ osebam prijazni in vključujoči psihoterapiji

Pogosto prejemamo vprašanja glede informacij in kontaktih certificiranih psihoterapevtk_ov, ki so seznanjene_i s trans in LGBIQ+ tematikami in v svojih praksah vključujoči do trans in LGBIQ+ oseb. Na podlagi teh potreb vzpostavljamo sodelovanja s psihoterapevtkami_i, katere na podlagi njihovega predhodnega znanja informiramo glede specifik dela s trans osebami. 

Psihoterapevtke_i, ki jih priporočamo: