Svetovanje

Skupaj je lažje. Motiv in design: Nuka Horvat

Svetovanje in medvrstniška podpora ponujata možnosti pogovora o vprašanjih in stiskah povezanih z doživljanjem spolne identitete in/ali spolnega izraza in pridobitve informacij o pomembnih temah za transspolne osebe, kot so proces medicinske tranzicije, menjava spolnega identifikatorja in imena na osebnih dokumentih, aktivnosti namenjene transspolnim osebam, itd.

Svetovanje je brezplačno.
Nove osebe vedno dobrodošle_i.

Svetovanje ponujamo transspolnim osebam in njihovim bližnjim osebam z namenom vzpostavitve pogovora ter podpore o vprašanjih in stiskah, ki jih osebe doživljajo zaradi spolne identitete in/ali izraza. Svetovanje je namenjeno vsem transspolnim osebam, ne glede na spolno identiteto, osebam, ki doživljajo neujemanje med spolom, pripisanim od rojstvu, in doživljanjem samih sebe, pa morda še nimajo oblikovane spolne (dis)identitete, ter tistim, ki se s spoznanjem, da je nekdo od bližnjih transspolna oseba, ravno tako soočajo z vprašanji in dilemami. Vabljene_i ste tudi vse raznolike osebe z raznimi osebnimi okoliščinami kot so rasa, etnična pripadnost, invalidnost, zaposlitveni status, itd. Z drugimi besedami; vabljene_i ste nebele osebe, spolne delavk_ce, invalidi_ke oz. osebe, ki živijo z oviranostmi, osebe s težavami v duševnem zdravju in (samo)diagnozami, neuroatipične osebe, itd.

Svetovanje izvajamo preko osebnega ali spletnega pogovora, enkratno ali kontinuirano, na podlagi predhodnega dogovora o terminu srečanja/videoklica.
Poleg terminov v živo so tako na voljo tudi svetovanja preko videoklicev, telefona ali emaila, vse na podlagi vnaprejšnjega dogovora. Na spletu svetovanje poteka v obliki spletnih videoklicev na platformi jitsi, ki je varna in preprosta za uporabo ter ne zahteva ustvarjanje novega profila in/ali downloadanje namestitvenih komponent. Želiš pogovor, vendar imaš disforijo glede svojega glasu ali pa je morda zate nevarno, da se naglas pogovarjaš v okolju, kjer prebivaš? Brez skrbi, na jitsi se lahko tudi chata brez uporabe kamere in/ali mikrofona.

Se želite dogovoriti za termin?

Osebno svetovanje izvaja univerzitetni diplomirani socialni delavec Linn Julian Koletnik, dosegljiv na linn.julian.koletnik@transakcija.si.

Medvrstniško podporo pa izvaja programska sodelavka Lea Aymard, dosegljiva na lea.aymard@transakcija.si.
Lea uporablja tudi spletni sistem naročanja na svetovanje Calendy: preveri Leine trenutno razpoložljive termine za svetovanje

Lokacija:

Svetovanja se izvajajo v našem prostoru na naslovu Trg prekomorskih brigad 1, 1000 Ljubljana 
Pisarna je v 3. nadstropju, soba št. 317 – vhodna vrata vidite takoj, ko izstopite iz dvigala.
Prostor je dostopen za osebe, ki uporabljajo voziček – pred stavbo je klančina, v stavbi pa dvigalo.