Svetovanje

Motiv in design: Nuka Horvat

Svetovanje in medvrstniška podpora ponujata možnosti pogovora o vprašanjih in stiskah povezanih z doživljanjem spolne identitete in/ali spolnega izraza in pridobitve informacij o pomembnih temah za transspolne osebe, kot so proces medicinske tranzicije, menjava spolnega identifikatorja in imena na osebnih dokumentih, aktivnosti namenjene transspolnim osebam, itd.

Svetovanje je brezplačno.

Svetovanje ponujamo transspolnim osebam in njihovim bližnjim osebam z namenom vzpostavitve pogovora ter podpore o vprašanjih in stiskah, ki jih osebe doživljajo zaradi spolne identitete in/ali izraza. Svetovanje je namenjeno vsem transspolnim osebam, ne glede na spolno identiteto, osebam, ki doživljajo neujemanje med spolom, pripisanim od rojstvu, in doživljanjem samih sebe, pa morda še nimajo oblikovane spolne (dis)identitete, ter tistim, ki se s spoznanjem, da je nekdo od bližnjih transspolna oseba, ravno tako soočajo z vprašanji in dilemami. Vabljene_i ste tudi vse raznolike osebe z raznimi osebnimi okoliščinami kot so rasa, etnična pripadnost, invalidnost, zaposlitveni status, itd. Z drugimi besedami; vabljene_i ste nebele osebe, spolne delavk_ce, invalidi_ke oz. osebe, ki živijo z oviranostmi, osebe s težavami v duševnem zdravju in (samo)diagnozami, neuroatipične osebe, itd.

Svetovanje izvajamo preko osebnega pogovora, enkratno ali kontinuirano, na podlagi predhodnega dogovora o terminu srečanja. Na voljo pa je tudi svetovanje preko telefona ali emaila, prav tako ob vnaprejšnjem dogovoru za termin.

Se želite dogovoriti za termin?

Osebno svetovanje izvaja socialni delavec Linn Julian Koletnik, dosegljiv na linn.julian.koletnik@transakcija.si.

Medvrstniško podporo pa izvaja programska sodelavka Lea Aymard, dosegljiva na lea.aymard@transakcija.si