Svetovanje

Fotografija: Niki Lapkovski

Svetovanje ponuja možnosti pogovora o vprašanjih in stiskah povezanih z doživljanjem spolne identitete in/ali spolnega izraza in pridobitve informacij o pomembnih temah za transspolne osebe, kot so proces medicinske tranzicije, menjava spolnega identifikatorja in imena na osebnih dokumentih, aktivnosti namenjene transspolnim osebam, itd.

Svetovanje je brezplačno.

Svetovanje ponujamo transspolnim osebam in njihovim bližnjim osebam z namenom vzpostavitve pogovora ter podpore o vprašanjih in stiskah, ki jih osebe doživljajo zaradi spolne identitete in/ali izraza. Svetovanje je namenjeno vsem transspolnim osebam, ne glede na spolno identiteto, osebam, ki doživljajo neujemanje med spolom, pripisanim od rojstvu, in doživljanjem samih sebe, pa morda še nimajo oblikovane spolne (dis)identitete, ter tistim, ki se s spoznanjem, da je nekdo od bližnjih transspolna oseba, ravno tako soočajo z vprašanji in dilemami.

Svetovanje izvajamo preko osebnega pogovora, enkratno ali kontinuirano, na podlagi predhodnega dogovora o terminu srečanja. Na voljo pa je tudi svetovanje preko telefona ali emaila, prav tako ob vnaprejšnjem dogovoru za termin.

Se želite dogovoriti za termin? Pišite na linn.julian.koletnik@transakcija.si.