Nebinarni zin

Ilustracija in oblikovanje: Nuka Horvat

“Nebinarnost mi predstavlja vesolje. Prostrano, polno neskončnih možnosti, čudovito in – če se le zares ozreš – res prelepo. Istočasno pa je tako neskončno, da je za mnoge nedojemljivo in strašno.”

Z veseljem predstavljamo kolaborativni, skupnostni

Nebinarni zin

Nebinarni zin smo pri TransAkciji soustvarile_i s številnimi (več kot štiridesetimi!) nebinarnimi osebami in kot tak predstavlja kolaborativen, skupnostni izdelek ter s tem prvo takšno publikacijo o nebinarnih temah v Sloveniji. Namen zina je skozi ustvarjanje nebinarnih oseb samih predstaviti in razmišljati o doživljanju nebinarnosti in vseh tem, povezanih z življenjem nebinarnih oseb. Zin je izdelek, ki je nastal v sklopu tematskega sklopa leta 2021 – teme nebinarnosti.

Nebinarni zin je sprehod skozi različne teme – od tega, kako različne osebe doživljamo svojo nebinarnost, jezik, coming out, tranzicijo, telo, razmerja, duševno zdravje, do slovarčka z definicijami. Ker ne verjamemo, da ima katerokoli vprašanje, povezano z nebinarnostjo le en odgovor, smo s pomočjo kratkega spletnega vprašalnika zbrale_i odgovore in razmišljanja več kot 30 nebinarnih oseb v Sloveniji, razmišljanja, ki se skozi ves zin prepletajo s prispevki. Le takšno nebinarno večglasje namreč lahko ponazori kompleksnost in raznolikost nebinarnosti in nebinarnih oseb.

Hvala vsem, ki ste poslale_i svoje prispevke in vsem, ki ste rešile_i spletni vprašalnik za nebinarne osebe. S tem ste prispevale_i k prvi nebinarni publikaciji v slovenščini, ki priča o nebinarni raznolikosti in ustvarjalnosti!

Zin je na voljo v pdf formatu ter spletnem bralniku (tukaj je kakovost boljša).

Uredništvo: Zavod TransAkcija
Avtorice_ji: Nebinarne osebe v Sloveniji
Naslovna ilustracija: Nuka Horvat
Oblikovanje: Nuka Horvat

Ljubljana, november 2021

******************************************************************************************
Publikacijo so omogočile_i Astraea Lesbian Foundation for JusticeMama CashInternational Trans Fund in Mestna občina Ljubljana.