Vprašalnik o doživljanju transfobije

Kako razširjena je transfobija nad trans* in cis-nenormativnimi osebami v Sloveniji in v kakšnih oblikah se najpogosteje pojavlja?

Vse trans osebe in osebe raznolikih cis-nenormativnih identitet vabimo k izpolnitvi vprašalnika o doživljanju transfobije ter s tem k skupnemu mapiranju nasilja in agresije nad trans* osebami in skupnostmi. 

Cilj kratkega in neposrednega vprašalnika je pridobitev čim jasnejšega odseva trenutnega stanja v skupnosti. Kakšne oblike nasilja in diskriminacije – med katerimi so vse, mimogrede, nedopustne in ne zahtevajo podrobnejših razlag – doživljamo trans* osebe in kako pogosto? Kakšen odnos imamo do prijavljanja transfobije pristojnim organom in zakaj?

V luči nasilja pred, na in po letošnjih Paradah ponosa; v luči 320 beleženih* umorov trans* oseb v letu 2023; v luči porasta sovražnih retorik, transfobnih narativov in ogrožujočih kontekstov na eni strani ter tišine in red-tape skrivanja ob sistemskih kršitvah človekovih pravic trans* oseb na drugi strani, letos pišemo svojo statistiko:

Niti en_a več!