Svetovanje

Svetovanje in medvrstniška podpora ponujata možnosti pogovora o spolni identiteti in_ali spolnem izrazu, kot tudi pridobitve informacij o pomembnih temah za transspolne* osebe – npr. proces medicinske tranzicije, menjava spolnega identifikatorja in imena na osebnih dokumentih, aktivnosti namenjene transspolnim osebam, itd.

Svetovanje je brezplačno.
Nove osebe vedno dobrodošle.

Svetovanje ponujamo transspolnim osebam in njihovim bližnjim z namenom podpore ob vprašanjih in stiskah, ki se jim porajajo zaradi spolne identitete in_ali izraza.
Namenjeno je vsem transspolnim* osebam, ki doživljajo neujemanje med spolom, pripisanim od rojstvu, in doživljanjem samih sebe, ne glede na (še morda neoblikovano) spolno identiteto, in tistim, ki se ob spoznanjem, da je nekdo od bližnjih transspolna* oseba, ravno tako soočajo z vprašanji in dilemami.

 

Vabljene_i so vse raznolike osebe z raznimi osebnimi okoliščinami kot so rasa, etnična pripadnost, invalidnost, zaposlitveni status, osebe, ki živijo z oviranostmi, osebe s težavami v duševnem zdravju in (samo)diagnozami, nevroatipične/nevroraznolike osebe, itd.

Svetovanje izvajamo preko osebnega ali spletnega pogovora, enkratno ali kontinuirano, na podlagi predhodnega dogovora o terminu srečanja/videoklica.
Poleg terminov v živo so tako na voljo tudi svetovanja preko videoklicev, telefona ali emaila, vse na podlagi vnaprejšnjega dogovora. Na spletu svetovanje poteka v obliki spletnih videoklicev na platformi Jitsi. Želiš pogovor, vendar imaš disforijo glede svojega glasu ali pa je morda zate nevarno, da se naglas pogovarjaš v okolju, kjer prebivaš? Brez skrbi, lahko tudi uporabljaš chat brez kamere in/ali mikrofona.

Se želiš dogovoriti za termin? 

Psihosocialno svetovanje izvaja Benyamin Yuu (on_he_they), mag. psih., tj. magister psihologije, dosegljiv na benyamin.yuu@transakcija.si.

Medvrstniško podporo izvajata Nuka Horvat (nuka.horvat@transakcija.si) in Neo (neo@transakcija.si). 

Svetovanja in medvrstniška podpora se izvajajo v našem prostoru na naslovu Trg prekomorskih brigad 1, 1000 Ljubljana 
Pisarna je v 3. nadstropju, soba št. 317 – vhodna vrata vidite takoj, ko izstopite iz dvigala.


♿ Prostor je dostopen za osebe z različnimi fizičnimi ovirnanostmi oz. osebe, ki uporabljajo voziček. Pred stavbo je klančina, v stavbi pa dvigalo, ki pa je precej majhno. V primeru, da prihajate z vozičkom, nam to prosim sporočite vnaprej, da lahko skupaj najdemo najboljšo možnost za vaš dostop do naših storitev oz. programa.

*****************************************************************************

Informacije o trans in LGBIQ+ osebam prijazni in vključujoči psihoterapiji

Pogosto prejemamo vprašanja glede informacij in kontaktih certificiranih psihoterapevtk_ov, ki so seznanjene_i s trans in LGBIQ+ tematikami in v svojih praksah vključujoči do trans in LGBIQ+ oseb. Na podlagi teh potreb vzpostavljamo sodelovanja s psihoterapevtkami_i, katere na podlagi njihovega predhodnega znanja informiramo glede specifik dela s trans osebami. 

Psihoterapevtke_i, ki jih priporočamo: