Svetovanje

Svetovanje in medvrstniška podpora ponujata možnosti pogovora o vprašanjih in stiskah povezanih z doživljanjem spolne identitete in/ali spolnega izraza in pridobitve informacij o pomembnih temah za transspolne osebe, kot so proces medicinske tranzicije, menjava spolnega identifikatorja in imena na osebnih dokumentih, aktivnosti namenjene transspolnim osebam itd.

Svetovanje je brezplačno.
Nove osebe vedno dobrodošle.

Svetovanje ponujamo transspolnim osebam in njihovim bližnjim osebam z namenom vzpostavitve pogovora ter podpore o vprašanjih in stiskah, ki jih osebe doživljajo zaradi spolne identitete in/ali izraza. Svetovanje je namenjeno vsem transspolnim osebam, ne glede na spolno identiteto, osebam, ki doživljajo neujemanje med spolom, pripisanim od rojstvu, in doživljanjem samih sebe, pa morda še nimajo oblikovane spolne (dis)identitete, ter tistim, ki se s spoznanjem, da je nekdo od bližnjih transspolna oseba, ravno tako soočajo z vprašanji in dilemami.

Vabljene_i ste tudi vse raznolike osebe z raznimi osebnimi okoliščinami kot so rasa, etnična pripadnost, invalidnost, zaposlitveni status, itd. Z drugimi besedami; vabljene_i ste nebele osebe, spolne delavk_ce, invalidi_ke oz. osebe, ki živijo z oviranostmi, osebe s težavami v duševnem zdravju in (samo)diagnozami, nevroatipične/nevroraznolike osebe, itd.

Svetovanje izvajamo preko osebnega ali spletnega pogovora, enkratno ali kontinuirano, na podlagi predhodnega dogovora o terminu srečanja/videoklica.
Poleg terminov v živo so tako na voljo tudi svetovanja preko videoklicev, telefona ali emaila, vse na podlagi vnaprejšnjega dogovora. Na spletu svetovanje poteka v obliki spletnih videoklicev na platformi Jitsi Želiš pogovor, vendar imaš disforijo glede svojega glasu ali pa je morda zate nevarno, da se naglas pogovarjaš v okolju, kjer prebivaš? Brez skrbi, lahko tudi uporabljaš chat brez kamere in/ali mikrofona.

Se želiš dogovoriti za termin? 

Lokacija:

Svetovanja in medvrstniška podpora se izvajajo v našem prostoru na naslovu Trg prekomorskih brigad 1, 1000 Ljubljana 
Pisarna je v 3. nadstropju, soba št. 317 – vhodna vrata vidite takoj, ko izstopite iz dvigala.


♿ Prostor je dostopen za osebe z različnimi zmožnostnimi oz. nekatere osebe, ki uporabljajo voziček. Pred stavbo je klančina, v stavbi pa dvigalo, ki pa je precej majhno. V primeru, da prihajate z vozičkom nam to prosim sporočite vnaprej, da lahko skupaj najdemo najboljšo možnost za vaš dostop do naših storitev oz. programa.

*****************************************************************************

Informacije o trans in LGBIQ+ osebam prijazni in vključujoči psihoterapiji

Pogosto prejemamo vprašanja glede informacij in kontaktih certificiranih psihoterapevtk_ov, ki so seznanjene_i s trans in LGBIQ+ tematikami in v svojih praksah vključujoči do trans in LGBIQ+ oseb. Na podlagi teh potreb vzpostavljamo sodelovanja s psihoterapevtkami_i, katere na podlagi njihovega predhodnega znanja informiramo glede specifik dela s trans osebami. 

Psihoterapevtke_i, ki jih priporočamo: