Kolektiv TransAkcije

Kdo smo


Linn Julian Koletnik
Direktor
Zaimki: on/they

Linn Julian, vodja in ustanovitelj Zavoda TransAkcija, je kvir socialni delavec in magister študij spolov, ki ima 15 let izkušenj z LGBTIQ+ aktivizmom. Je nebinarna trans oseba in transfeminist, ki aktivistično deluje po načelu, da je solidarnost praksa.
Pri TransAkciji skrbi za finančno-administrativno vodenje in strateški razvoj organizacije, izvaja osebno svetovanje, pri državnih odločevalcih_kah lobira za človekove pravice trans oseb, dela z mediji in na družbenih omrežjih, piše publikacije, ter izvaja izobraževanja in delavnice o transspolnosti in LGBTIQ+ tematikah.
Oči se mu zaiskrijo ob preseganju družbenih normativov in binarizmov, pripoznavanju (lastnih) privilegijev, radikalni ranljivosti, kvir zinih in vedno večji ter bolj raznoliki in topli trans in kvir skupnosti, ki jo že leta predano soustvarja z osebami, s katerimi delijo transfeministične vrednote in odnos do skupnostne odgovornosti.Evan Grm
Vodja programa in koordinator_ica prostovoljstva
Zaimki: on_a/they

Evan, soustanovitelj_ica Zavoda TransAkcija in anglist_ka feminističnih predispozicij, je najbolj sumničav_a do najbolj samoumevnih stvari. Je nebinarna oseba, ki kot Mx Scully skuša razkriti dosjeje X v binarnem spolnem sistemu oziroma onkraj njega. Pri TransAkciji vodi  programsko delovanje organizacije ter je koordinator_ica prostovoljk_cev. Poleg tega tudi dela na družbenih omrežjih, piše publikacije, ter izvaja izobraževanja in delavnice o transspolnosti, biseksualnosti in ostalih LGBT+ tematikah. Vodi jo_ga radikalno prepričanje, da se je_ga svet tiče. Tipičen rak-riba-tehtnica torej.


Lea Aymard
Programska sodelavka in urednica TransTube
Zaimki: ona/she

Lea je snemalka in trans aktivistka. Rodila se je v Franciji, kjer je delala kot igralka in kulturna delavka. Leta 2005 se je preselila v Slovenijo, od takrat dela kot samostojna snemalka, direktorica fotografije, steadicam operaterka in montažerka. Pri TransAkciji vodi podporno pogovorno skupino, izvaja medvrstniške podporne pogovore, snema, montira in skrbi za YouTube kanal TransTube ter deluje na področju ureditve zdravstvene obravnave transspolnih oseb.

tl;dr: Kadar Lea ne snema, se bori za človekove pravice trans oseb. Preveč govori in rada je čips pred Netflixom.


Nuka Horvat
Prostovoljec
Zaimki: on/they

Nuka je nebinarni kvir prostovoljec in študent oblikovanja vizualnih komunikacij. Pri TransAkciji skrbi predvsem za stvari, povezane z ilustracijo, oblikovanjem in drugim likovnim ustvarjanjem, uri se pa tudi v moderiranju, kvir izobraževanju in dobrem aktivizmu. Zanima ga povezovanje umetnosti in aktivizma ter brisanje meje med obema. Kdo se bo z njim pogovarjal_a o kul kvir umetnicah_kih, ki jih skuša zgodovina zatajiti?


Tova Per Peterka
Prostovoljec
Zaimki: on/they

Tova Per dela v lesni industriji, poleg tega pa je nebinarček za vse.


Lotti Gosar
Prostovoljka
Zaimki: ona/she

Lotti je kvir biseksualna feministka, veterinarski tehnik in študentka veterinarske fakultete. Obožuje raziskovanje in znanost ter išče smisel v vsem, kar je naokoli. Verjame, da kvir ljubezen lahko spremeni svet. Pri TransAkciji sodeluje pri razvoju vsebin in organizaciji dogodkov, ekipo pa razveseljuje z najboljšimi domačimi piškoti.


Kilian Hafner
Prostovoljec
Zaimki: on/they

Kilian je nebinarni kvir prostovoljec in študent ilustracije, ki vneto išče kvir vsebine/subtekste v vseh oblikah umetnosti, ki so ujete v pogledu heteronormative. Pri TransAkciji ilustrira, oblikuje in sodeluje pri razvoju dogodkov.


Katarina Durič
Prostovoljka
Zaimki: ona/she

Katarina ilustrira in oblikuje, včasih tudi za TransAkcijo.


Častno članstvo

Heidi Pun
Marketing, tehnologija in dizajn
Zaimki: on_a/he/she/they

Heidi je genderqueer CMT, ki je zaslužen_a za razvoj grafične podobe in spletne strani oz. v njenih_govih besedah: “posrkrbela sem za to, da je ta spletna stran dostopna in ima lep dizajn”.
Uživa v neslanih šalah, hackathonih in pivu. Nihče ne ve točno, s čim se profesionalno ukvarja.


Poleg naštetih oseb imamo pri Zavodu TransAkcija tudi čudovito ekipo raznolikih prostovoljk_cev, brez katerih si ne predstavljamo našega delovanja, produktov, dogodkov in gradnje trans in LGBTIQ+ skupnosti. 

Opisi naših identitet se nahajajo v slovarju.