Kolektiv TransAkcije

Kdo smo

Neo_Neža Oder
neo@transakcija.si
on_ona_they
direktorica_direktor

Neo je transfeministka z ozadjem iz novinarstva in sociologije, ki jo motivirajo teme decentralizacije, samoniklih skupnosti in vključujočega jezika. Na TransAkciji koordinira kolektiv in delo od leta 2023. Meša zaimke, meglo & štrene. Piši mu glede vseh splošnih in nesplošnih zadev.

Nuka Horvat
nuka.horvat@transakcija.si
on_they
vodja projektov, koordinator prostovoljk_cev & vodja zunanjih in vizualnih komunikacij

Nuka je nebinarna kvir oseba in diplomant oblikovanja vizualnih komunikacij na ALUO. Pri TransAkciji ustvarja program, mentorira prostovoljke_ce, skrbi, da teče binder shema in vsi naši umetniško-grafični podvigi. Zanima ga povezovanje umetnosti z aktivizmom ter brisanje meje med obema.

Benyamin Yuu Logar, mag. psih.
benyamin.yuu@transakcija.si
on_he_they
svetovalec v programu psihosocialne pomoči in podpore

Benyamin je transmaskulina oseba, ki pri TransAkciji sodeluje kot svetovalec v okviru programov psihosocialne pomoči in podpore in član strokovnega sveta zavoda. Po izobrazbi je magister psihologije, po duši pa umetnik. Veliko časa preživi v spletnih trans in kvir prostorih, če ima več časa, pa z veseljem odigra kakšno video igro. Ker čisto preveč časa preživi na svoji zadnjici, skuša redno fitnesirati.

 

 

Poleg naštetih oseb imamo pri Zavodu TransAkcija tudi čudovito ekipo raznolikih prostovoljk_cev, brez katerih si ne predstavljamo našega delovanja, produktov, dogodkov in gradnje trans in LGBTIQ+ skupnosti. 

Foto: Katarina Kolenc