Trans podporna skupina

Oblikovanje: Katarina Durič

Naslednji podporni skupini sta:

sreda, 15. 11., ob 18:00 do 19:30 – na spletu

sreda, 29. 11., ob 18:00 do 19:30 – v živo

 

Trans podporna skupina je prostor, kjer lahko delimo svoja vprašanja, izkušnje, želje in dvome povezane z našimi spolnimi identitetami in doživljanji sebe. Vsak mesec ponujamo eno skupino v živo in eno spletno skupino (skupina na spletu preko video klica na platformi Jitsi), za točen razpored srečanj skupin pa preveri urnik, ki je objavljen spodaj. V primeru, da srečanja v živo niso mogoča, sta oba mesečna termina skupine izvedena v spletni obliki. 

Novi_e člani_ce so vedno dobrodošle_i.

Skupina je namenjena vsem transspolnim in spolno nenormativnim osebam, ter osebam, ki prevprašujejo lasten spol v povezavi s spolom, ki jim je bil pripisan ob rojstvu. Skupina je namenjena vsem, ne glede na to kje znotraj ali onkraj spektra transspolnih idenitet se uvrščajo.

Vabljene_i ste tudi vse raznolike osebe z raznimi osebnimi okoliščinami kot so rasa, etnična pripadnost, invalidnost, zaposlitveni status, itd. Z drugimi besedami; vabljene_i ste nebele osebe, spolne delavke_ci, invalidi_ke oz. osebe, ki živijo z oviranostmi, osebe s težavami v duševnem zdravju in (samo)diagnozami, nevroatipične/nevroraznolike osebe, itd.

V specifičnih primerih in ob predhodnem strinjanju vseh udeleženk_cev določene skupine so na skupini lahko prisotne_i tudi starši, partnerke_ji, prijatelji_ce in/ali družinski_e člani_ce.

TERMINI SKUPINE v letu 2023:

  • sreda, 27. 9., ob 18:00 do 19:30 – v živo
  • sreda, 4. 10., ob 18:00 do 19:30 – na spletu
  • sreda, 18. 10., ob 18:00 do 19:30 – v živo
  • sreda, 15. 11., ob 18:00 do 19:30 – na spletu
  • sreda, 29. 11., ob 18:00 do 19:30 – v živo
  • sreda, 6. 12., ob 18:00 do 19:30 – na spletu
  • sreda, 20. 12., ob 18:00 do 19:30 – v živo

Srečanja se začnejo ob 18:00 in končajo ob 19:30.

Na skupinah se pogovarjamo o vseh temah povezanih s transspolnostjo oz. življenjem transspolnih oseb, kot so npr. razkritje, medicinska tranzicija, odnosi z družino, prijatelji_cami, partnerkami_ji, spolna disforija, duševno zdravje, trans kultura in medijih, itd.

Skupine vodi Lea Aymard, dosegljiva na lea.aymard@transakcija.si.

Zaželeno je, da prisotnost na skupini potrdite oz. najavite na email vodje, lahko pa pridete tudi nenajavljene_i.

Na skupino lahko pridete tudi samo enkrat, udeležba vas ne zavezuje k rednemu obiskovanju srečanj.

Lokacija:

Skupina se izvaja v našem prostoru na naslovu Trg prekomorskih brigad 1, 1000 Ljubljana 
Naša pisarna je v 3. nadstropju, soba št. 317 – vhodna vrata vidite takoj, ko izstopite iz dvigala.

Kadar je skupina v živo, se dobimo ob 17:55 pri stopnicah pred glavnim vhodom, saj se glavna vrata stavbe zaprejo ob 18:00. Če zamudite in je glavni vhod zaprt, mi pošljite email na lea.aymard@transakcija.si.

♿ Prostor je dostopen za osebe z različnimi zmožnostnimi oz. nekatere osebe, ki uporabljajo voziček. Pred stavbo je klančina, v stavbi pa dvigalo, ki pa je precej majhno. V primeru, da prihajate z vozičkom, nam to prosim sporočite vnaprej, da lahko skupaj najdemo najboljšo možnost za vaš dostop do naših storitev oz. programa.
*************************************************************************************************
Potrebujete več informacij ali imate kakšno vprašanje? Pišite nam na info@transakcija.si.