Trans* podporna skupina

 

Podporne skupine se izvajajo 2x mesečno – kdaj točno, si lahko pogledaš na naših mesečnih programskih urnikih. 

Trans podporna skupina je prostor, kjer lahko delimo svoja vprašanja, izkušnje, želje in dvome povezane z našimi spolnimi identitetami in doživljanji sebe. Srečanja potekajo v rednih terminih dvakrat mesečno po predhodnem dogovoru udeleženk_cev podporne skupine. Velikost in način izvedbe podporne skupine v letu 2024 bo odvisna od števila in potreb udeleženk_cev. 

Skupina je namenjena vsem transspolnim in spolno nenormativnim osebam ter osebam, ki prevprašujejo lasten spol v povezavi s spolom, ki jim je bil pripisan ob rojstvu. Skupina je namenjena vsem, ne glede na to kje znotraj ali onkraj spektra transspolnih idenitet se uvrščajo.

Vabljene_i so tudi vse raznolike osebe z raznimi osebnimi okoliščinami kot so rasa, etnična pripadnost zaposlitveni status, spolne delavke_ci, osebe, ki živijo z oviranostmi, osebe s težavami v duševnem zdravju, nevroraznolike osebe itd.

V specifičnih primerih in ob predhodnem strinjanju vseh udeleženk_cev določene skupine so na skupini lahko prisotne_i tudi starši, partnerke_ji, prijatelji_ce in/ali družinski_e člani_ce.

Na skupinah se pogovarjamo o vseh temah povezanih s transspolnostjo oz. življenjem transspolnih oseb, kot so npr. razkritje, medicinska tranzicija, odnosi z družino, prijatelji_cami, partnerkami_ji, spolna disforija, duševno zdravje, trans kultura in mediji itd.

 

Lokacija:

Skupina se izvaja v našem prostoru na naslovu Trg prekomorskih brigad 1, 1000 Ljubljana 
Naša pisarna je v 3. nadstropju, soba št. 317 – vhodna vrata vidite takoj, ko izstopite iz dvigala.

♿ Prostor je dostopen za osebe z različnimi zmožnostnimi oz. nekatere osebe, ki uporabljajo voziček. Pred stavbo je klančina, v stavbi pa dvigalo, ki pa je precej majhno. V primeru, da prihajate z vozičkom, nam to prosim sporočite vnaprej, da lahko skupaj najdemo najboljšo možnost za vaš dostop do naših storitev oz. programa.
*************************************************************************************************
Potrebujete več informacij ali imate kakšno vprašanje? Pišite nam na info@transakcija.si.