Britje

Marsikdo se strinja, da je britje najbolj priročna in hitra metoda, ampak dlake po britju rastejo najhitreje, postanejo rahlo trše in na otip neprijetne (“pikajo”).

Če se briješ z brivnikom, ki ima več britvic, pazi, da se ne porežeš. Za optimalno britje se ob dobri svetlobi postavi pred ogledalo. Ugotovi smer, v katero rastejo dlake. Kožo napni oz. poskusi predel za britje postaviti tako, da bo koža čim bolj ravna in napeta, ter se za najbolj varno britje brij v smeri, v kateri dlake rastejo.

Za najbolj optimalno britje se sicer lahko poskusiš briti v smeri proti rasti dlak, čeprav lahko s tem tvegaš vraščanje dlak, brazgotine ali razdraženo kožo. Pred britjem si umij roke in uporabljaj čisto opremo (nov brivnik ali britvice), da preprečiš razvoj bakterij na koži.

Topla voda lahko pomaga, da se kožne pore odprejo in tako zaščitiš kožo. Uporabljaj čim bolj nevtralno kremo za britje (če se ne briješ po obrazu, lahko poskusiš tudi z veganskim balzamom za lase). Med striženjem/britjem raje stoj, ker se lahko bolj poškoduješ, če med striženjem ali britjem ležiš. Po odstranjevanju dlak uporabi vlažilno kremo, da zmanjšaš suhost in razdraženost kože.

Izogibaj se deljenju izdelkov za odstranjevanje dlak z drugimi družinskimi člani, da preprečiš bakterijske, virusne ali spolno prenosljive okužbe.