Principi feminizacije prsi

Družba zelo tesno asociira femininost s zelo posebno obliko prsi, ki je pri cis ženskah precej redka. Cis ženske doživljajo zelo močne pritiske iz strani družbe in pri tem trans ženske niso izjema. Z razvojem prsi v specifični obliki pride neke vrste družbeno spoštovanje – ali ne – in legitimizacija – ali de-legitimizacija – femininosti. Pomembno pa si je zapomniti, da ženskost seveda presega eno samo določeno obliko prsi. Z drugimi besedami, vse ženske nimajo nujno prsi v taki obliki, kot si družba (bolj specifično cis moški) želijo in zaradi tega niso nič manj ženske. Če želiš nekaj nositi, je to tvoja pravica, ne glede na tvojo anatomijo.

Začasna feminizacija prsi

Z modrčkom

Za začasno oblikovanje prsi najlažje uporabljaš modrček, ki ga lahko tudi napolniš (sicer z občutkom – manj je več!) pod obleko. Pomembno je, da izbereš modrček prave velikosti. Za boljši efekt uporabi podložene (“push-up”) modrčke. Modrček lahko napolniš tudi z raznimi silikonski nastavki (silicone breast pads), ki pomagajo oblikovati pod oblekami.

Silikonski podstavki

Med začasnimi rešitvami za feminizacijo prsi so najbolj učinkoviti in enostavni za uporabo silikonski podstavki ali silikonske blazinice za prsi. Obstajajo razne samostojne blazinice, ki se nosijo pod oblekami ali take, ki jih nastaviš v modrčku. Za naravni izgled je najbolje, da izbereš velikost in obliko blazinic glede na svojo konstitucijo (tem širša so tvoja ramena, večje blazinice potrebuješ). Na primer: https://www.amazon.de/s?k=Prosthetic+Breast

Breastplates

Za nošenje izrazito odprtih oblek obstajajo posebni pripomočki za cross dresser-je_ke (breastplate), ki zajemajo celoten prsni koš. Priporočamo, da razmisliš, kakšen učinek si želiš: naraven izgled ali zelo velike prsi? Zato, da izbereš pravi breastplate, se moraš izmeriti (vrat, višina in širina prsnega koša).

https://eleascloset.com/pages/which-breastplate-is-right-for-me

Prednosti brestplate-a:

 • Prijeten občutek na koži
 • Silikonsko polnilo se obnaša boljše (bolj naravno) kot bombažno polnilo
 • Ne potrebuješ modrčka
 • Zelo naraven izgled
 • Izbereš lahko skoraj katero koli velikost košarice (tudi G in večje)

Slabosti brestplate-a:

 • Višja cena od blazinic za modrčke. Kvalitetni breastplate-i so lahko zelo dragi.
 • Nekateri obleke se težko oblečejo z breastplate-om saj se silikon rad zvija in se rahlo oprime kože. Pred oblačenjem je dobro uporabiti puder.
 • Pri velikostih košarice več kot C vsekakor preveri vrsto polnila ( bombaž ali silikon), ker je teža pomembna (cel dan je težko nositi npr. 4 kg silikona). Izberi bombaž, če imaš veliko košarico. Vsekakor pred nakupom preveri težo!
 • Večina blagovnih znamk ima visoke vratove, kar je lahko nekoliko neprijetno.
 • Barve so običajno precej omejene in razen, če imaš srečo, ne boš dobil_a natančnega odtenka tvoje kože.
 • Odsvetujemo košarico brez polnila, saj so videti najmanj naravno.

Večina blagovnih znamk uporablja kroj z ozkim ovratnikom. Zaradi tega jih je težko obleči, saj se silikon naguba in lepi na kožo, ko ga oblečeš. Zato je treba paziti, da ga pri oblačenju ne raztrgaš. Lahko preluknjaš tanke predele (običajno okoli dna). Proizvajalci predlagajo, da na telo in/ali notranjost breastplate-a naneseš puder. Če te moti visok vrat, ga lahko obrežeš.

Primeri: https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2047675.m570.l1313&_nkw=breast+plates&_sacat=0

Make up

Končno, za piko na “i” lahko uporabiš tudi make up (senčenje in highlights) na grlu in prsnem košu, da izrišeš globlji dekolte.